Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εκλογική συνεργασία για τις πολιτικές ανάγκες του κινήματος!


Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 το σύστημα και τα κόμματα του επεδίωξαν να συγκαλύψουν πλευρές του «κόσμου που μας ετοίμαζε» το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Επεδίωκαν δίπλα στην τρομοκρατία της «αναγκαίας λιτότητας» να εμφανίζουν την κρίση και την επίθεση στο λαό ως μια προσωρινή και σχετικά «ανεκτή» κατάσταση για να ενισχύσουν τους πολιτικούς όρους της γενικευμένης αντιδραστικής εφόδου τους.
Δυόμιση χρόνια μετά σε ένα τοπίο εκτεταμένης εξαθλίωσης και ανεργίας, με τα ιμπεριαλιστικά δεσμά για τη χώρα και το λαό να εκτείνονται δεκαετίες μπροστά, ετοιμάζουν εκλογές με τις οποίες θέλουν να απαιτήσουν την «παντοτινή» υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στον κανιβαλισμό του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Θέλουν να εγκλωβίσουν και να καθυποτάξουν τις πλατιές τάσεις αντίστασης και αγώνα στα τρομοκρατικά τους διλήμματα, στα κόμματα και στα αναχώματα του συστήματος. Θέλουν να «κλείσουν» το δρόμο που πασχίζει να ανοίξει η λαϊκή πάλη, και αξιοποιώντας το σημερινό συσχετισμό να εκβιάσουν το λαό ότι ανήκει για πάντα στους αφέντες του! Το σύστημα δηλαδή επιχειρεί με τις εκλογές να «νομιμοποιήσει» τη ληστεία και την υποδούλωση που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ, κεφάλαιο, αλλά ο λαός επιμένει να μην στοιχίζεται και να αποτελεί «ανεξέλεγκτη παράμετρο» για τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς που σε κάθε περίπτωση θα μπουν μπροστά μετά τις εκλογές.

Αυτή την πολιτική μάχη δίνει πανελλαδικά το ΚΚΕ(μ-λ) με τη συμμετοχή του στις εκλογές. Υπερασπίζει μέσα στο λαό και στη νεολαία το αναγκαίο, το δίκαιο και την προοπτική, της μαζικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό! Κόντρα στο σύστημα στα κόμματα του και τα παρατρεχάμενα τους, που απαιτούν να «σιγήσει» ο λαός, να σταματήσει η αντίσταση, η διεκδίκηση, ο μαζικός αγώνας. Αλλά και σε αντιπαράθεση με τις απάτες πως τάχα «οι κάλπες μπορούν να σταματήσουν την επίθεση» που καλλιεργεί η κοινοβουλευτική -και όχι μόνο- Αριστερά, αποπροσανατολίζοντας και αφοπλίζοντας έτσι τη λαϊκή πάλη.
Η μάχη αυτή είναι συνέχεια και προέκταση της ολόπλευρης συμμετοχής του ΚΚΕ(μ-λ) στους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες αυτών των δυόμιση χρόνων, όπου πρόβαλλε και επεδίωξε σταθερά την Κοινή Δράση και το Συντονισμό των δυνάμεων που αναφέρονται στη λαϊκή υπόθεση και το κίνημα. Είναι μάχη ανάδειξης της κατεύθυνσης του Μετώπου Αντίστασης με την οποία αγωνίζεται το ΚΚΕ(μ-λ), στη βάση της οποίας πρότεινε και συνδιαμορφώνει με το ΜΛ-ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές την Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Για να υπηρετηθούν οι παραπάνω πολιτικοί στόχοι, για να αναδειχθεί και στην εκλογική μάχη η ανάγκη και η δυνατότητα ο κόσμος του αγώνα και ο λαός συνολικά να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, χωρίς δεκανίκια και αυταπάτες απέναντι στο σύστημα και τα κόμματα του, προκρίναμε την εκλογική συνεργασία με το ΜΛ-ΚΚΕ. Με το κοινό μας ψηφοδέλτιο θέλουμε να δώσουμε ελπίδα και ώθηση στις ανυπότακτες διεργασίες των εργαζομένων και της νεολαίας, στους αγώνες της επόμενης μέρας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, στο πλάι των μαχόμενων λαών της περιοχής και όλου του κόσμου!
Γι αυτό καλούμε τον αγωνιζόμενο κόσμο, το λαό και τη νεολαία, σε πλατιά ενεργητική στήριξη και συμπόρευση σε αυτή τη μάχη. Μαχητικά και αποφασιστικά να αποκρούσουμε τα αντιδραστικά διλήμματα, να προβάλλουμε τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Να κάνουμε βήματα για την αναγκαία διαμόρφωση της οργής των εργαζομένων και της νεολαίας, σε μάχιμο, πολιτικό, αγωνιστικό ρεύμα, να αναλάβουμε ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες στο νέο γύρο της ταξικής πάλης!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ-ΕΕ 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
  • ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
  • Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
  • ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
  •  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ-ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ-ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ»
  • ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/04/blog-post_7787.html#ixzz1sPTX5MPi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου