Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΚΑΚΟ –ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ- ΣΠΥΡΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

«Χρυσή αυγή» εδώ, «Χρυσή αυγή» εκεί και παραπέρα.
Οι δημοσκοπήσεις την πριμοδοτούν, η ίδια η οργάνωση εμφανίζεται με το σύνθημα της «κάθαρσης» ζητά να φύγει το μνημόνιο και όσοι το στηρίζουν παίρνοντας μαζί τους και τους…. Μετανάστες.
Με τη λογική της συμμορίας και της αγέλης, με δήθεν ριζοσπαστικά συνθήματα και ανάλογο προφίλ αθλητικής και νεανικής έως και «αντιεξουσιαστικής» περιβολής προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά και να κερδίσουν κομμάτια της νεολαίας. Μιας νεολαίας στην οποία σήμερα στερούν παρόν και μέλλον…
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φασισμός χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους και τρόπους προσέγγισης και στρατολόγησης που αντιγράφουν το προοδευτικό και κομμουνιστικό κίνημα.

Οι φασίστες του (πρώην σοσιαλιστή ηγέτη) Μουσολίνι δημιούργησαν ολόκληρο «κίνημα» μελανοχιτώνων που μάλιστα οικειοποιήθηκε το μαύρο χρώμα της διαμαρτυρίας των αναρχικών. Οι ναζιστές στη Γερμανία χρησιμοποίησαν ακόμα και το όνομα του σοσιαλισμού («εθνικοσοσιαλιστές») το κόκκινο χρώμα στη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό ενώ προσφωνούνταν μεταξύ τους ως «σύντροφοι»!
Όπως έλεγε και ο Μπρεχτ ο φασισμός με το δήθεν ριζοσπαστισμό του στρατολογεί τα θύματα του ανάμεσα στα στρώματα της νεολαίας που έχει πεταχτεί από την παραγωγή ή δεν έχει εργαστεί μέχρι τώρα , από τις τάξεις των μικρομεσαίων στρωμάτων που συνθλίβει η άγρια επίθεση του μεγάλου κεφάλαιου. Και θα παρέμενε ένα περιθωριακό κίνημα αντιδραστικών νοσταλγών αν το μεγάλο κεφάλαιο δεν τον επέλεγε σαν φρικιαστικό και βάρβαρο ανάχωμα διακυβέρνησης απέναντι στην άνοδο του κομμουνιστικού και προοδευτικού κινήματος.
Σήμερα βέβαια τη δουλειά αυτή την κάνουν πολύ καλά οι κατασταλτικοί και καταπιεστικοί μηχανισμοί του κράτους που διαρκώς φασιστικοποιείται για να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό» που δεν αντέχει να ζει κάτω από τον ζυγό των συνεχών μνημονίων. Όμως οι φασίστες είναι απαραίτητοι για να κατασταλεί και να τρομοκρατηθεί ο λαός και η νεολαία.
Εξ άλλου η «Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιήθηκε «επικουρικά» μέχρι σήμερα σε μια σειρά επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε διαδηλωτές απεργούς, νεολαίους ακολουθώντας τα ΜΑΤ και κάνοντας «εκκαθαρίσεις», πετώντας πέτρες, ακόμα και συλλαμβάνοντας πολίτες!
Χρησιμοποιείται και προβάλλεται κατάλληλα η τρομοκρατική της δράση ενάντια στους μετανάστες και αριστερούς πολίτες όπως έγινε πρόσφατα σε συνοικίες της κέντρου της Αθήνας κάτω από την φανερή «αδιαφορία» της αστυνομίας.
Αλλά και ο προβοκατόρικος ρόλος της δεν είναι λιγότερο ανησυχητικός.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί και πρόσφατη εμφάνιση της στο Μαρούσι και η επίθεση στην προεκλογική εκδήλωση ενός κόμματος (ΠΑΣΟΚ) που πώς να το κάνουμε του… χρωστάει πολλά. Είναι γνωστό πως το στέλεχος της Περίανδρος που το 1998 τραυμάτισε παραλίγο θανάσιμα τον αριστερό Κουσουρή ύστερα από επιδρομή των φασιστών που συμπλήρωσε την δολοφονική και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όχι μόνο δεν συνελήφθη μετά την επίθεση αλλά παρέμενε «ασύλληπτος» για χρόνια. Και εμφανίστηκε «αυτοβούλως» όταν κρίθηκε πως θα τη γλίτωνε με εμφανώς πιο ήπια ποινή.
Η παρουσία της ΧΑ στην απεργία της Χαλυβουργίας επίσης αποσκοπούσε στο προβοκάρισμα και το μαύρισμα των απεργών.
Αλλά και στο μέλλον οργανώσεις παρακρατικές του τύπου της ΧΑ προετοιμάζονται και εξοπλίζονται για να δράσουν στο πλευρό του επίσημου κράτους για την καταστολή του λαϊκού και νεολαϊστικου ξεσηκωμού που όπως φαίνεται οι δυνάμεις του συστήματος υπολογίζουν πολύ περισσότερο απ` ότι οι ηγεσίες της αριστεράς!
Τέλος ειδικά σήμερα η δράση ομάδων όπως της ΧΑ θα χρησιμοποιείται για να κατασκευαστεί το φόβητρο της δράσης των «δύο άκρων» ώστε να δικαιολογηθούν τα κατασταλτικά αντιδημοκρατικά και φασιστικά μέτρα που ετοιμάζουν μετά τις εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση η Χρυσή Αυγή παρά τον κάλπικο «αντικαπιταλισμό» της είναι και αυτή ένα μικρό και ιδιότυπο κόμμα του κεφαλαίου και του συστήματος σε διατεταγμένη αποστολή ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Παρά τον ψεύτικο «αντικρατισμό» της είναι ένα παρακρατικό συμπλήρωμα του επίσημου κράτους για την καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων τους.
Δεν αυξήθηκε τόσο η επιρροή των φασιστικών και νεοφασιστικών ιδεών στο λαό και στη νεολαία όπως μας παρουσιάζουν όσο γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα αδιέξοδα ζωής (ανεργία, εξαθλίωση) για να ενισχυθούν οι πιο μαύρες και αντιδραστικές δυνάμεις και κατευθύνσεις του συστήματος.
Όταν λένε να «φύγουν οι ξένοι» δεν εννοούν φυσικά τα μεγάλα κεφάλαια των ξένων ιμπεριαλιστών που λυμαίνονται τη χώρα και λαό μαζί με τους ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες.
Όταν μιλάνε ενάντια στην κατοχή των Μνημονίων με τίποτε δεν έχουν στο μυαλό τους την κατοχή της χώρας από τους φασίστες κατακτητές που ουσιαστικά ποτέ δεν έχουν αναγνωρίσει.
Οι νεολαίοι ιδιαίτερα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από τη συμμετοχή στις συμμορίες και τις αγέλες των φασιστών παλιού και νέου τύπου που δηλώνονται ως «εθνικιστές». Αντίθετα θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στα πραγματικά τους συμφέροντα που δεν μπορεί παρά να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τα αντιφασιστικά, προοδευτικά και απελευθερωτικά ιδανικά και τις κατακτήσεις που οι «απερχόμενες γενεές αγωνιστών παρέδωσαν στις σημερινές. Κατακτήσεις που σήμερα γκρεμίζονται από την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών στους λαούς και τη νεολαία που υπηρετούν τόσο τα μεγάλα όσο και τα «μικρά» κόμματα του κεφαλαίου.
Όχι μόνο πρέπει να μην ψηφιστεί η Χρυσή Αυγή αλλά και η ανάπτυξη του νεολαϊστικου και λαϊκού κινήματος να δώσει μια φωτεινή διέξοδο στις ανησυχίες και τα αδιέξοδα που επισωρεύει η επίθεση αυτή για το λαό και τη νεολαία.

Δημήτρης Μάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου