Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γέφυρα ενότητας


Ώστε οι μετανάστες πεθαίνουν για την αλληλεγγύη; Ώστε οι ξένοι δεν είναι αιμοβόρα και αιμοδιψή ζώα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι σπεκουλάροντες;

Ώστε στο «αίμα» των αλλοδαπών υπάρχει συμπόνια και αλληλεγγύη ως το βαθμό της αυτοθυσίας;


Στο Κρυονέρι δύο νέοι άνθρωποι, ο Χαμαγιούμ Ανουάρ και ο Βικάρ Αχμέτ, που ήρθαν στην πατρίδα μας για μια φέτα ψωμί και μια καλύτερη ζωή βρήκαν το θάνατο προσπαθώντας να σώσουν δυο ηλικιωμένους από το επερχόμενο τρένο. Δεν ξέρουμε αν ο δικός τους Θεός φρόντισε η θυσία τους, ύπατη πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς, να γίνει αυτό τον καιρό που η κυβερνώσα πολιτεία χτίζει φράκτες, φτιάχνει στρατόπεδα, μας στουμπώνει με ρατσισμό και μισαλλοδοξία, οργανώνει σκούπες.

Αλλά είναι σίγουρο για όποιον βλέπει και σκέφτεται ότι η θυσία των δύο μεταναστών είναι το κάλλιστο επιχείρημα ενάντια στα φίδια που βγήκαν παγανιά φτιάχνοντας όπως οι ναζήδες «νέους Εβραίους».

Ας μην πάει ο αλτρουισμός χαμένος, ας γίνει λίπασμα και γέφυρα ενότητας των εργαζομένων.

Ας γίνει φώτιση για τα αραχνιασμένα μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου