Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΚΟ


             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 
                            
                                                                                                                                       ΛΑΜΙΑ 3/5/2012


Το Σωματείο  εργαζόμενων της ΠΑΚΟ καταγγέλλει το εργατικό ατύχημα στο χώρο του εργοστασίου. Το ατύχημα δεν ήρθε τυχαία. Άλλος ένας συνάδελφος τραυματίστηκε στο χώρο δουλειάς γεγονός που είναι αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούν στις γραμμές παραγωγής, της εντατικοποίησης  της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.
Οι εκβιασμοί η τρομοκρατία για μείωση μισθών και οι απολύσεις είναι η τακτική της εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα και η ασφάλεια των  εργαζομένων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, χάριν του κέρδους!
Καλούμε τους συναδέλφους  να βάλουν φρένο στην τακτική που ασκείται από την επιχείρηση και μετατρέπει την ανθρώπινη ζωή από ύψιστο αγαθό σε αναλώσιμο είδος για την αύξηση των κερδών.
Ένοχοι για τα  εργατικά ατυχήματα είναι η ίδια η επιχείρηση και το κυνηγητό του κέρδους, το κράτος και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί που βάζουν το κέρδος πάνω από τους εργαζόμενους και την ζωή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου