Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK0GBCl0DNMsAKZry5w6iVljyUIGCawkCDNrQ4H1YUj7TR5Ml7tPkW2LZYJjWmo861zpuMHTPZa25RNQhuUcGFIL3LnrzIy_23HsWeonPJiJdIakwOaNbtbQzc7Y2LYRins8uEn-RDqfjv/s1600/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%2599%25CE%259D%25CE%259F+%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%25A5%25CE%25A0%25CE%259F.jpg

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, με πρόσχημα την λήξη των αδειών και το ξεπούλημά της σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς μεταλλευτικούς ομίλους.
Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που έχουν κυριολεκτικά ποτίσει με το αίμα τους το εργοστάσιο και θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση τους με σκοπό την απόκρουση αυτών των σχεδίων και του αγώνα τους για το δικαίωμα στην μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.
Η ΛΑΡΚΟ που είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη, μοναδική παραγωγός νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από εγχώρια μεταλλεύματα και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με 1.000.000 στρέμματα στην ιδιοκτησία της και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν πουλιέται, δεν  τεμαχίζεται και δεν κλείνει.
Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι μια διακομματική επιλογή τόσο της ΝΔ, από την εποχή ακόμη της κυβέρνησης Καραμανλή, όσο και του ΠΑΣΟΚ, που κάτω από τις επιταγές των ιμπεριαλιστών και της Τρόικας την ενέταξαν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στα πλαίσια του Μνημονίου 2 και της νέας Δανειακής Σύμβασης, μαζί με άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, για να τις ξεπουλήσουν στο όνομα της νέας «ανάπτυξης».
Γίνεται φανερό ότι  οι εκβιασμοί που γίνονται στον ελληνικό λαό περί ακυβερνησίας και «παράλυσης» του κράτους είναι μια καθαρή απάτη, γιατί είτε με κυβέρνηση Παπαδήμου είτε με  «υπηρεσιακή» κυβέρνηση Πικραμένου δρομολογούνται και υλοποιούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και παράλληλα προχωρά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με πίστη στην αστείρευτη δύναμη τους και την αλληλεγγύη τους, που σφυρηλατείται στα καμίνια και στα μεταλλεία, να πιάσουν το νήμα από την μεγάλη απεργία του 1977 και να υψώσουν τοίχο αντίστασης στα σχέδια διάλυσης και ξεπουλήματος της εταιρίας.
Ο Φθιωτικός λαός και οι εργαζόμενοι να σταθούν δίπλα τους, συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνας τους, για να μην κλείσει και να μην ξεπουληθεί η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα του τόπου.


Ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας της Εκλογικής Συνεργασίας

                                                                   ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου