Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,


Οι εργοδότες του κλάδου μας στη Φθιώτιδα, αλλά
και σε όλη την Ελλάδα εξαπολύουν επίθεση στα δικαιώματα μας. Χτυπάνε την πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα .Δεν χάνουν την ευκαιρία αδίστακτα, να επιτεθούν στο μισθό, στο ωράριο. Αξιοποιούν την προεκλογική περίοδο και χτυπάνε με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια με δουλειά την Κυριακή, με εκ περιτροπής εργασία.

Εμείς οι εργαζόμενοι, είτε λήγει η μετενέργεια, είτε όχι, δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη, καμία αναμονή.
Ενδέχεται η εργοδοσία να σας απειλήσει ότι όποιος δεν υπογράφει ατομική σύμβαση σημαίνει ότι αποχωρεί από τη δουλειά του οικειοθελώς. Αυτό είναι ψέμα, δεν ισχύει.
  • Να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας , ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειά

Ήδη στον  Κωτσόβολο,  στα ZARA η εργοδοσία: Εκβιάζει και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δεχτούν μείωση μισθών με πρόσχημα τη κρίση. Εκβιάζουν η υπογράφεις η απολύεσαι. Μη δέχεσαι να σε τρομοκρατούν να σε εκβιάζουν η δουλειά είναι δικαίωμα. Χωρίς  εσένα ράφι δε γεμίζει μαγαζί δε δουλεύει. Μπορούμε χωρίς αφεντικά .Έλα με το Σωματείο μας να κάνουμε εμείς κουμάντο στη ζωή μας. Δε θα σταματήσουν να σε απειλούν και να σου μειώνουν το μισθό αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με την οργανωμένη αντίσταση μας. Έλα στο Σωματείο μας ο καθένας μόνος του δεν μπορεί ,όλοι μαζί μπορούμε.


Να ματαιώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού τους προσωπικού για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυτό θα κριθεί από το συσχετισμό δύναμης και από την πάλη μας.
Αν δεν υπάρξει ο συσχετισμός δύναμης που θα επιβάλει συμβάσεις σε όφελος μας η κατηφόρα θα έχει και συνέχεια. .

  • Να μην μειωθούν οι μισθοί μας.
  • Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών.
  • Να μην καταστρατηγείται η κυριακάτικη αργία.
  • Να μην είναι τα ωράρια μας « λάστιχο».
Το Σωματείο Εμπ/λων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Ιουνίου, το απόγευμα ,  παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα ‘Κωτσόβολος’ και στο πολυκατάστημα  ‘ZARAS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου