Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Μπροστά στη Γενική Απεργία της Τετάρτης,26ης Σεπτεμβρίου 2012


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFPF1tbrJ6LWXyJR6MPUCsgxiRmUiNEeDZT7tssCb3PVwKcENdDDkxuXBKSdkzIVO10xYvOfLzqTGgm5cWPaPbIe5qT41jKYuNI7Y0AF5nu3D9H5sOLRcrLuuYgJZ-YYdz7QYJ4UjM0pE/s1600/%2525208_1.jpg

Δυόμιση χρόνια τώρα,εργατικά και λαϊκά στρώματα-σάρκα από τη σάρκα τους και μεις οι εκπαιδευτικοί -βιώνουμε μια «ατέλειωτη» καταιγίδα.Καταιγίδα που χτυπά με απίστευτη ορμή και βιαιότητα δουλειές,δικαιώματα,τα παιδιά μας τα ίδια,τη ζωή μας συνολικά.
Η χώρα μας ρημάζει μέρα τη μέρα,καταστρέφεται,οι άνθρωποι που την κατοικούμε φτωχαίνουμε όλο και περισσότερο,κατρακυλώντας στον πάτο του βαρελιού-και αλίμονο σ’όσους δεν έχουν ως σήμερα αντιληφθεί ότι η κατρακύλα δεν έχει σταματημό!Μετατρεπόμαστε σταδιακά σε απόκληρους,παρίες.
Η νέα γενιά στην πατρίδα μαςβρίσκεται κυριολεκτικά στο απόσπασμα·ζωή μισή,άνεργη στις περισσότερες των περιπτώσεων ή ζωή και δουλειά λάστιχο· κι αν όλα αυτά δεν αρκούν για να ξεμπερδεύουν μ’αυτή , ζωή σε μια νέα ξενιτειά.

Δυόμιση χρόνια τώρα βιώνουμε όλα τούτα και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι, όποιος ύστερα απ’όλα αυτά δεν μπορεί να «φωτίσει τις αιτίες που τον αφήνουνε μισό» τότε είτε δεν έχει ωριμάσει τόσο ώστε να τις αντικρύσει σ’όλη τους την αλήθεια είτε πράγμα πολύ χειρότερο είναι ύποπτος.
Είναι  πλέον ολοφάνερο για τον απλό λόγο πως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις-συγκυβερνήσεις,που μας άφησαν χρόνους και καιρούς αλλά το «σωτήριο»έργο τους είναι παρόν και βαραίνει τους ώμους μας, και η τρικομματική κυβερνητική Λερναία Ύδρα με τις ευλογίες και τις υποδείξεις των ξένων  της ΕΕ και ΔΝΤ 

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ή ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ!

Δεν έχουμε αυταπάτες για την Ε.Ε και τον ιμπεριαλιστικό της ρόλο.Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την έξοδό μας απ’αυτή τη ληστρική συμμορία.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Αγωνιζόμαστε για Εθνική Ανεξαρτησία, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας ενάντια στις δυνάμεις της αστικής εξουσίας και των διεθνών κηδεμόνων.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Απορρίπτουμε την «ανθρωποφαγία» την οποία  δουλικά ΜΜΕ και συγκυβέρνηση προωθούν, ανοίγοντας το δρόμο στο νεοφασισμό.Το αντίθετο αγωνιζόμαστε κι επιδιώκουμε το ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων,προσπαθούμε να το δυναμώσουμε, να το επεκτείνουμε.
Το ξέρουμε πολύ καλά. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπείρουν φόβο, απογοήτευση, ατομισμό, μοιρολατρία. Δε θα το αφήσουμε. Σπέρνουν θύελλες θα θερίσουν αγώνες μαζικούς , ενωτικούς , αλληλεγγύη κι αυτοπεποίθηση.

Το ξέρουμε πολύ καλά πως δεν είναι ανίκητοι!

Η εκπαίδευση είναι στο απόσπασμα
Όνειρο της νεοφιλελευθερης πολιτικής που ασκείται είναι η άλωση και η συντριβή οποιουδήποτε δημόσιου χώρου και αγαθού.Όνειρο και πόθος εκπεφρασμένος των πολιτικών μας η επιβολή του ατομισμού,η ολοκληρωτική διάσπαση της συλλογικότητας στην κοινωνία, ο άκρατος ατομισμός.
Η δημόσια εκπαίδευση(όπως και η υγεία,πρόνοια,δρόμοι,λιμάνια,φυσικός πλούτος) αποτελούν κατακτήσεις των ανθρώπινων αγώνων.Η δωρεάν,δημόσια και μαζική παιδεία γραφόταν στο πιο ψηλό σημείο στις σημαίες των αγώνων των πατεράδων και των παππούδων μας.
Το λέμε σε κάθε εκούσιο ή ακούσιο διώκτη του δωρεάν,δξμόσιου και μαζικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
«Το χειρότερο σχολείο» είναι καλύτερο από την αγραμματοσύνη,την αμορφωσιά και την ημιμάθεια των ιδιωτών.Τέτοιο σχολείο θέλουν,ταξικό,πειθαρχημένο στα όποια κελεύσματά τους,φτηνό,σχολείο για λίγους και εκλεκτούς.
Τέτοιο σχολείο επιθυμούν και με πρόσχημα την κρίση προχωρούν στην υλοποίηση του με μέτρα αντικοινωνικά-αντιεκπαιδευτικά όπως τα παρακάτω:
  • Εξευτελιστικές μειώσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς
  • Περικοπές δώρων κι επιδομάτων
  • Απολύσεις – Εφεδρεία προ των πυλών
  • Εξοντωτικές περικοπές σε περίθαλψη-φάρμακα με διαλυμένο ΕΟΠΥΥ
  • Τσάκισμα ασφαλιστικών ταμείων
  • Μηδενισμό των διορισμών
  • Περικοπές των επιδοτήσεων σχολικών επιτροπών(-65%)
  • Σύνδεση μισθού/βαθμολόγιου (ν.4024/2011)
  • Μείωση συντάξεων-Χαράτσια-Εξοντωτική φορολόγηση
  • Προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» ουσιαστικά χειραγώγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού
  • Προωθούμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου-άυξηση των μαθητών ανά τμήμα
  • Κατάργηση του ΟΕΔΒ και ΟΣΚ για να παραδοθούν σχολικά βιβλία και κτίρια σε ιδιώτες
  • Κλείσιμο σχολικών βιβλιοθηκών(πρόγραμμα Μελίνα)

Για όλα τα παραπάνω εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν πορευόμαστε ατομικά.
Δεν υποτασσόμαστε στο βόλεμα, σε στρουθοκαμηλισμούς, στο καλλιεργούμενο κλίμα του «ωχαδερφισμού» και του «δε βαριέσαι».

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην 24ωρη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου

Δίνουμε μακρύ, παρατεταμένο αγώνα για τη σωτηρία της εκπαίδευσης και της εργασίας ,για την ανατροπή της πολιτικής κύβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ



ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ- ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ -ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ


Γιάννης Μελιόπουλος

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων &

Ειδικοτήτων Π.Ε Ημαθίας
πηγή: Ε.ΔΡΑ. Εκπ/κών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου