Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ 26-9-2012 (βίντεο και φωτογραφίες)

Καταρρίπτοντας και τις ...πιο αισιόδοξες προβλέψεις οι εργαζόμενοι της Αθήνας απέδειξαν σήμερα ότι ούτε απογοητευμένοι είναι, ούτε συμβιβασμένοι με την πραγματικότητα που πάνε να μας διαμορφώσουν το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και οι ντόπιοι κυβερνήτες εντολοδόχοι τους. Έδειξαν ξεκάθαρα και το βροντοφώναξαν ότι ούτε και αυτή η κυβέρνηση θα περάσει καλά και εύκολα. Ότι έχουν τη διάθεση να παλέψουν, να αντισταθούν και να ανατρέψουν τις πολιτικές φτωχοποίησής τους. Και όταν το κυβερνητικό κανάλι, ο ΣΚΑΪ, δίνει 100.000 διαδηλωτές τότε τα πράγματα μάλλον είναι πολύ παραπάνω.

Πρώτα ως συνήθως ξεκίνησε το ΠΑΜΕ από την Ομόνοια με μια μαζική πορεία προς το Σύνταγμα. Μετά ακολούθησαν τα μπλοκ που είχαν προσυγκεντρώσεις στο Μουσείο και την Πατησίων. Η απαξίωση δε της ΓΣΕΕ είναι πια τόσο μεγάλη που ακόμη και δικές της ομοσπονδίες δεν πλησίασαν στο Πεδίο του Άρεως.
Εντυπωσιακά ήταν τα μπλοκ των ΟΤΑ, των νοσοκομειακών και των εκπαιδευτικών. Ακολούθησε το μπλοκ της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με ένα μαζικό μπλοκ, στα πλαίσια του οποίου είχαν πανό η Ταξική Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και η ΕΡΓΑΣ. Μαζικό μπλοκ ήταν αυτό το αναρχικών συλλογικοτήτων το οποίο ακολουθούταν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά από την ώρα που ξεκίνησαν οι πρώτοι (11:30) από το ύψος περίπου του παλιού ΜΙΝΙΟΝ μέχρι να περάσουν και οι τελευταίοι χρειάστηκαν πάνω από δυόμιση ώρες.
Στο Σύνταγμα και ενώ περνούσε ο κύριος όγκος του μπλοκ των αναρχικών έπεσαν κάποιες μολότωφ. Τα ΜΑΤ απάντησαν με γενικευμένη ρίψη χημικών και επιθέσεις προς τους διαδηλωτές. Χτυπήθηκε κόσμος που κυνηγήθηκε μέχρι και την Ομόνοια και τα επεισόδια αργά το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στο κέντρο των Εξαρχείων. Εκεί εμφανίστηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα της αστυνομίας με τη συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ που ...καμάρωναν!
Μετά από αυτά και η όποια πιθανότητα να παραμείνουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα ακυρώθηκε.



ΜΑΤ επιτέθηκαν στην πορεία Φοιτητών-Εργαζόμενων ΕΜΠ


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου