Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Η ερημιά του αληθινού» – Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Βασίλη Ζούμπου (φωτορεπορτάζ + βίντεο)



picture 003new«Μυρίζει ουτοπία, την αλαφράδα του καιρού όποιος δεν υπομένει» Β. Ζούμπος
Τη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Βασίλη Ζούμπου «Η ερημιά του αληθινού» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουνε όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στις  26/9, στην αίθουσα του Βιβλιοχώρου «Οιωνός» στη Λαμία. 
Πρόκειται για τη πρώτη απόπειρα – προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου να εκφράσει και να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο τα βιώματα και τα συναισθήματά του.

Ο καθηγητής – φιλόλογος Νίκος Αναγνωστόπουλος  μίλησε για το έργο και τη προσωπικότητα του Βασίλη Ζούμπου, τονίζοντας πως «προσπαθεί να είναι απαισιόδοξος, αλλά συνεχώς εισβάλουν στο σύμπαν του ακτίνες αισιοδοξίας από τις  χαραμάδες της καθημερινής του ζωής». Είπε ακόμη  ότι «είχε μια ευαισθησία στο δίκαιο και στο άδικο ο Βασίλης» ενώ ανέφερε τις λογοτεχνικές και φιλοσοφικές του επιρροές που είναι ο Βάρναλης, ο Καβάφης, ο Καρυωτάκης, ο Λειβαδίτης,ο Καββαδίας, ο Νίτσε, ο Ντοστογιέφσκι και ο τραγουδιστής Αγγελάκας.  
Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Βασίλης Ζούμπος μαζί και η Ειρήνη Ντελέζου απάγγειλαν τα ποιήματα  που  τα  συνόδευσε με την κιθάρα του ο μουσικός Ηλίας Σκούρας.
Δείτε το Β, Ζούμπο  να απαγγέλει ένα από τα ποιήματά του «Εθνικιστές» εδώ



 


 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου