Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Κέρκυρα

Η Πορεία Αριστερή θα πραγματοποιήσει πανελλαδικά συναντήσεις με δυνάμεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία ούτως ώστε να γνωστοποιήσουμε τις προτεραιότητες μας επάνω στα φοιτητικά ζητήματα και το φοιτητικό κίνημα και κατά πόσο μπορούν να στηριχθούν από την Πρωτοβουλία. Από το blog της Πορείας Αριστερής Φοιτητών αντιγράφουμε και το παρακάτω δελτίο τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28/9/2012, σύσκεψη μελών του ΚΚΕ(μ-λ), Μ-ΛΚΚΕ και Πορείας Αριστερής με σκοπό να συζητηθεί η συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Κέρκυρα.
Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει σε άλλες περιοχές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά κ.α.) ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η μέχρι τώρα πορεία συγκρότησης τέτοιων πρωτοβουλιών εκτιμήθηκε ως θετική. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανυπαρξία πρότασης που να απαντάει με πειστικό τρόπο σε αυτή την επίθεση ενώ επισημάνθηκαν οι επιζήμιες ταχτικές που ακολουθούν κάποιες δυνάμεις που δρουν στο όνομα της Αριστεράς, ταχτικές οι οποίες εξωραΐζουν τα αίτια της επίθεσης.
Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση κατέληξε ότι χρειάζεται η πάλη του λαού να επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες:
- Αντιιμπεριαλισμός:
Να αναδειχθεί ο εξαρτημένος χαρακτήρας του ελληνικού καπιταλισμού, να ενταθεί η πάλη ενάντια σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΔΝΤ, να αναλυθεί ο ρόλος των ιμπεριαλιστών
- Αντιδιαχείριση:
Να αποδειχθεί το άτοπο των διάφορων “αριστερών” προτάσεων που στην πραγματικότητα ζητάνε μια άλλη διαχείριση του συστήματος και το ανεδαφικό αιτημάτων όπως κρατικοποίηση/εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, επιτροπές ελέγχου του χρέους κλπ που στην πραγματικότητα είναι προτάσεις προς το σύστημα.
- ΑντιΕΕ:
Ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση να μπει στην ατζέντα του κινήματος ως αίτημα πάλης έξω και ενάντια σε θολές προτάσεις περί ¨αποδέσμευσης” ή “διάλυσης της ΕΕ” που μεταθέτουν το πρόβλημα στο μακρινό μέλλον. Να αναδειχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ένταξη στην ΕΕ και στη ζώνη του ΕΥΡΩ.
Αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν συζητήσεις σε αυτή την κατεύθυνση και να υπάρξει νέα συνάντηση με σκοπό τη συγκρότηση “Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία” σε κείμενο που θα αποφασιστεί σε ανοικτή συζήτηση στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όσοι παρευρεθήκαμε σε αυτή την πρώτη συνάντηση φιλοδοξούμε με αυτή την κίνηση να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο θα εκφράζονται, προβληματίζονται και δρουν συλλογικά “ενταγμένοι” και ανένταχτοι αγωνιστές. Για να συμβάλλουμε στη δημιουργία εργατικού-λαϊκού κινήματος αντίστασης, αλληλεγγύης και αγώνα.
Κέρκυρα, 28/9/2012

ΚΚΕ(μ-λ)

Μ-Λ ΚΚΕ

Πορεία Αριστερή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου