Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Συμμαθητές – συμμαθήτριες
Νέα μέτρα περικοπών και κατάργησης δικαιωμάτων ετοιμάζονται να επιβάλλουν στον εργαζόμενο λαό η εγκληματική συμμορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικα. Η  νέα κυβέρνηση των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ,  όπως και οι προηγούμενες,  βιάζεται να  προσφέρει τις υπηρεσίες της  στους δυνάστες  και δηλώνει την αποφασιστικότητά της στην εφαρμογή των νέων μέτρων.

Μέτρα που αυξάνουν ταχύτατα τη φτώχεια και απλώνουν την εξαθλίωση σε όλο και περισσότερες οικογένειες.
Μέτρα που θα εκτινάξουν τα ήδη εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας από το 25% που είναι σήμερα στο 35%, ενώ η ανεργία στους νέους έχει ήδη σκαρφαλώσει στο 50%!!  οδηγώντας    μαζικά νέο κόσμο στο περιθώριο.
Μέτρα που θα απαγορεύουν στον εργαζόμενο λαό και στα παιδιά του να έχουν φάρμακο, γιατρό, νοσοκομείο, σχολείο!!  Μέτρα που φτιάχνουν τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Μια διαφορετική ζωή από αυτή που έχουμε γνωρίσει. Σωστό εφιάλτη.
Μας λένε ότι είναι απαραίτητα. Αναγνωρίζουν όλοι ότι θα είναι επώδυνα και «συμπάσχουν» με τον λαό που στενάζει. Τι υποκρισία!! Αλλά θα είναι τα τελευταία δηλώνει ο πρωθυπουργός  Σαμαράς. Και πριν ολοκληρώσει τη δήλωσή του έρχεται η διάψευση από τους επιτηρητές, γιατί λένε δε φτάνουν. Υπάρχει κενό. Έλλειμμα. Και δώστου επιβολές και προτάσεις για νέες περικοπές με νέα πακέτα μέτρων. Να κλείσουν πλέον (συγχωνευτούν το λένε) σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες. Να απολυθούν μαζικά εργαζόμενοι.
Γίνεται πλέον φανερό πως δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε. Ο στόχος που έχει βάλει το σύστημα παγκόσμια και στη χώρα μας, είναι να φτιάξει ένα νέο τοπίο που να αυξάνει παραπέρα την κερδοφορία του ισοπεδώνοντας και καταργώντας κατακτήσεις και δικαιώματα. Αυτά που είχαν κατοχυρώσει οι λαοί μέσα από μαζικούς  αγώνες και με αιματηρές συγκρούσεις.
Αυτά τα μέτρα αφορούν και εμάς. Τη ζωή και το μέλλον μας. Μας θέλουν να είμαστε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων.


Συμμαθητές – συμμαθήτριες

Να σταθούμε απέναντι σ’ αυτούς που μας κλέβουν το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Να αρνηθούμε λογικές και απόψεις που κρύβουν τους αληθινούς ενόχους, τους φορείς της βαρβαρότητας που είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός που στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν την αδηφαγία τους λεηλατούν  και καταστρέφουν   χώρες και λαούς. 
Να αρνηθούμε λογικές διαχωρισμών   που το σύστημα εκπορεύει και επιβάλλει με την πολιτική του, αλλά και μέσω της φασιστικής και δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (το μαντρόσκυλό του) για να τρομοκρατήσει παραπέρα το λαό, τη νεολαία που θα αναγνωρίζει όλο και πιο καθαρά και θα στρατεύεται όλο και πιο αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς.
Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή και το μέλλον μας πλάι και μαζί με τους εργαζόμενους ή άνεργους γονείς μας, τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, τους μετανάστες, τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου , για να μη περάσουν τα νέα μέτρα σφαγείο δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Μαζικά στην απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Να γίνουμε η γενιά των νικηφόρων διεκδικήσεων.  

http://mathitikiantistasi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου