Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Φθιώτιδας: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012


Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικας, και του ελληνικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.
Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν "υποσχεθεί" τα κόμματα που συγκυβερνούν αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός. Αυτό που έμεινε είναι τα 13,9 δις ευρώ περικοπών στην διετία (που θα
ξεπεράσουν τελικά τα 20 δις με την επιμήκυνση) και τα κροκοδείλια δάκρυα και η «συμπόνια» της Μέρκελ, πριν καταπιεί το θύμα της. Και μπορεί ο πρωθυπουργός Σαμαράς να δηλώνει «ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», όμως ο λαός ξέρει ότι λέει ψέματα.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
Η κυβέρνηση, με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών προωθεί:
         Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων. Νέα φοροεπιδρομή.
         Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
         Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, εργασιακές σχέσεις λάστιχο (6 ήμερο, εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση 8ωρου - 13 ώρες δουλειάς κλπ).
         Νέο ασφαλιστικό - Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67.
         Απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
         Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
         Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
         Αναστολή νέων προσλήψεων.
         Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.
Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη το 25% (στους νέους έχει ξεπεράσει το 50%) και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί.
Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής». Η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, του Τ.Τ και των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας αποτελεί εθνικό έγκλημα, υπονομεύει ουσιαστικά το μέλλον της χώρας.
Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, που απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας, εάν δεν πληρώσουν τους μισθούς τριών και τεσσάρων μηνών, που είναι ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες «πνίγονται μέσα στα χρέη τους». Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, και δυστυχώς οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.
Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού σε κοινή αγωνιστική συμπόρευση. Να ενεργοποιηθούν για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής .
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Απέναντι στη σφοδρή, ολομέτωπη και καλά σχεδιασμένη επίθεση, το εργατικό κίνημα θα πρέπει άμεσα να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και να συμβάλει στην κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Απαιτείται τα συνδικάτα να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, πολύμορφες δράσεις. Ούτε ο κατακερματισμός του κάθε κλάδου, ούτε η άρνηση συγκρότησης ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου μπορεί να οδηγήσει μακριά.
Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση, αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική. Παίρνουμε το νήμα από την σημαντική απεργία της 26/9  και συνεχίζουμε με λογική κλιμάκωσης και στις 18/10.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ,
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 18/10, 10:30 πμ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου