Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

UploadFiles/Pictures/Pages/Other/GrafeioTypou/Σε μαζική συμμετοχή των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνων, στην Γενική Απεργία της 18 Οκτωβρίου με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων καλούν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο συνομοσπονδιών:


"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη, αποφάσισε τη διοργάνωση «Πανεμπορικού Συλλαλητηρίου», με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012.
Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί
μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.
Για την υποστήριξη της κινητοποίησης και του συλλαλητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα:
  1. Τη διευκόλυνση των Συναδέλφων Εμπόρων που επιθυμούν να ταξιδέψουν από την Περιφέρεια στην Αθήνα, για το συλλαλητήριο.
  2. Την αποστολή αφισών και επικοινωνιακού υλικού που θα τοποθετηθεί στις προθήκες όλων των καταστημάτων.
  3. Την κατάρτιση κεντρικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την αποστολή των βασικών αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου προς την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.
  4. Την εκπομπή τηλεοπτικού σποτ και ραδιοφωνικών μηνυμάτων για την υποστήριξη της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης.
  5. Τη δημιουργία πανό για κάθε Ομοσπονδία και πλακάτ για κάθε Εμπορικό Σύλλογο με το «δικό του ηχηρό μήνυμα».
  6. Την πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου της ΕΣΕΕ την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και τοπικό με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων και όλων των τοπικών κοινωνικών εταίρων.
  7. Τη συνδρομή της ΕΣΕΕ προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα όλες τις παραπάνω ενέργειες, αλλά και όσες πρωτοβουλίες κρίνουν απαραίτητες στις περιοχές ευθύνης τους.
Είναι χρέος όλων των Ελλήνων μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και το συλλαλητήριο να έχει δύναμη και παλμό, ώστε να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης.
Για το λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών. Η παλλαϊκή συμμετοχή όλων των εμπόρων στις 18 Οκτωβρίου είναι απαραίτητη, ώστε το μήνυμά μας «Στηρίζουμε το Ελληνικό Εμπόριο - Στηρίζουμε την Ελλάδα» να ακουστεί παντού."




"Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες (Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους ..) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους με μαζική παρουσία σε συγκεντρώσεις της 18ης Οκτωβρίου.
Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες και οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας.
Παντελής και η έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής. Αποτρέπεται έτσι και κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα.
Η κυβέρνηση έχει “κόψει” και κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους παραγωγικούς φορείς.
Ιδιαίτερα ανησυχητική διολίσθηση και σε θέματα που άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας και των θεσμών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου