Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση-Συζήτηση Αγωνιστικών Κινήσεων - Πορείας

Και τα τρία κόμματα που συγκροτούν σήμερα τη λεγόμενη κυβέρνηση «Εθνικής Ευθύνης» πέταξαν πολύ γρήγορα στα αζήτητα τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και ετοιμάζουν νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων υπαγορευμένο από τους ξένους κηδεμόνες της χώρας.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συναποφασίσουν ποιο κομμάτι της κοινωνίας θα πλήξουν τώρα περισσότερο από τα άλλα, σε ποιο βαθμό θα μειώσουν, ξανά, μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, σε ποια κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών θα εστιάσουν αυτή τη φορά την επίθεσή τους.
Οι Ευρωπαίοι και υπερατλαντικοί «σωτήρες» μας, «αναγνωρίζουν» τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επιμένουν στην πλήρη εξαθλίωσή του. Απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή λεηλασία στα δικαιώματα των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων, συνεχίζουν να

διατυπώνουν ανερυθρίαστα τους πιο ωμούς εκβιασμούς τους, με πίστη ότι θα μπορέσουν να κάμψουν το φρόνημα αλλά και τις αντιστάσεις που θα ορθωθούν απέναντί τους.
Για να προλάβει τις εκδηλώσεις κοινωνικής αντίστασης στα κύματα των αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε πρόσφορο μέσο, από την αντιδραστική προπαγάνδα του κοινοβουλίου και των τηλε-παραθύρων έως τις αύρες και τις «προληπτικές» προσαγωγές. Στην εφόρμησή της αυτή, νέος μοχλός τρομοκράτησης των αγώνων τής αριστεράς και του προοδευτικού κινήματος, αναδεικνύεται η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μπρος στο καταρρέον κοινωνικό τοπίο, σταθερός υποστηρικτής της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει καρτερικά τη φυσική φθορά της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας εκείνους που τον ενίσχυσαν στις τελευταίες εκλογές -όχι για αγώνες στον στίβο της κοινωνικής πάλης, αλλά για «ψήφο ανατροπής» στις επόμενες εθνικές κάλπες, όποτε αυτές έλθουν. Στο παιχνίδι της νομής της εξουσίας, απόλυτα συστημικοί, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, απόντες από τους κοινωνικούς αγώνες, περιορίζουν τις διαμαρτυρίες τους σε θυροκολλήσεις και κορώνες μέσα στη Βουλή, παράλληλα με τις αντιπροτάσεις τους για καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος. Το ΚΚΕ, βαθιά βυθισμένο στις κοινοβουλευτικές του αυταπάτες, στη φάση αυτή έχει μετατρέψει σε σημαία της πάλης του σε σωματεία, ομοσπονδίες, ΑΕΙ και ΤΕΙ, τη συλλογή υπογραφών για να στηριχτεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, για να καταργηθούν τα μνημόνια.
Φυσικά, ο χώρος της Παιδείας γενικά, και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότερα, δεν εξαιρείται από το γενικό σάρωμα. Αυτή τη στιγμή εξυφαίνονται σχεδιασμοί που προβλέπουν καταργήσεις-συγχωνεύσεις έως και του 20% του συνολικού αριθμού τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο όνομα της «εξοικονόμησης πόρων» αναπτύσσεται και η φημολογία για την κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων και την επιβολή διδάκτρων σε φοιτητές-σπουδαστές από το επόμενο κιόλας εξάμηνο. Στο σύνολό της η τριτοβάθμια εκπαίδευση χτυπιέται από το νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου και πρόσθετων σε αυτό νομοθετημάτων, καταργώντας τα τελευταία ψήγματα δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, υψώνοντας ταυτόχρονα τεράστιους ταξικούς φραγμούς και δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο προσαρμοσμένο στη συνολική επίθεση.
Ευτυχώς, δεν αποφασίζουν αυτοί! Ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ ή άλλοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, ούτε οι υποτελείς και εξαρτημένες ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε τα συνδιαχειριστικά, στην καλύτερη περίπτωση, κόμματα της χώρας. Ο λαός, αυτός που συχνά σήμερα βρίσκεται «στη γωνία», ανοργάνωτος και διαιρεμένος, αυτός πρέπει, και μπορεί, να γίνει, διαμορφωτής και κυρίαρχος της ζωής του, απαντώντας μαζικά και μαχητικά.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η φοιτητική Πορεία, με πεποίθηση ότι ο ενωτικός και συντονισμένος φοιτητικός, εργατικός, κοινωνικός αγώνας θα αποτελέσει το αποφασιστικό βήμα για να αρθεί ο κοινωνικός μεσαίωνας τον οποίο οργανώνουν οι εγχώριοι διαχειριστές της πολιτικής ζωής σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, καλούν, καταρχάς τη νεολαία, να συνδράμει την προσπάθεια αυτή, να γίνει πρόμαχος των αγώνων της επόμενης ημέρας. Καλούν όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις σε ουσιαστική στήριξη της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, για να απλωθεί η πάλη ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ντόπιων εκπροσώπων τους.
Με άξονα συζήτησης, ακριβώς, τις φοιτητικές και πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τη θέση της νεολαίας μπροστά σε αυτές, η φοιτητική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού, την Παρασκευή, 19/10, στις 17:30, στο αμφιθέατρο 4 της Νομικής Αθηνών.


πηγή:
Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου