Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΕΚΦ για το συλλαλητήριο την Δευτέρα 8/10 στην πλατεία Διάκου στις 7:00μμ

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαίοι, όλοι μαζί με τα συνδικάτα συνεχίζουμε τον αγώνα.
Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας πραγματοποιεί Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας , τη Δευτέρα  8 Οκτώβρη στην πλατεία Διάκου στις 7 το απόγευμα.
 Στόχος αυτού του αγώνα μας είναι να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν , μας προσβάλλουν και μας  περιθωριοποιούν  ως άτομα και πολίτες αυτής της Χώρας.
 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι , άνεργοι , συνταξιούχοι,
Οι Κυβερνώντες έχουν την εντύπωση ότι τους ανεχόμαστε , δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν την απελπισία, που μας έχει δημιουργήσει η απέραντη δυστυχία από τις συνεχείς περικοπές των μισθών μας και την ανεργία.
Πιστεύουν ότι αποδεχόμαστε χωρίς όρους τη μοίρα που αυτοί μας  έχουν καθορίσει , υπακούοντας τυφλά στις επιταγές των δανειστών μας.
Έχουν καθιερώσει την πρακτική του <<Διαίρει και Βασίλευε>> γιατί διευκολύνει τις μονόπλευρες άδικες και αντιλαϊκές πολιτικές τους και επιδιώκουν να στρέψουν τους εργαζόμενους του  ιδιωτικού τομέα  εναντίων των εργαζόμενων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Δυστυχώς όλοι οι εργαζόμενοι , είτε στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται , είτε στο Δημόσιο , είτε στις ΔΕΚΟ , είμαστε στο στόχαστρό τους , με προφανή στόχο την πλήρη εκμηδένισή μας και την μετατροπή μας σε φυτά .
Επιδιώκουν να στρέψουν όλους τους εργαζόμενους εναντίων των εκλεγμένων συνδικαλιστών και των Σωματείων τους , έχοντας επιστρατεύσει όλους τους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους , των γνωστών συγκροτημάτων και όλους τους γνωστούς τηλεοπτικούς αστέρες.
 Πρέπει να τους απαντήσουμε ότι με τα συνδικάτα μας εξασφαλίσαμε ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης το οποίο σήμερα μας κλέβουν.
 Πρέπει να τους απαντήσουμε ότι , αν τα συνδικάτα έχουν πρόβλημα και πρέπει να ανανεωθούν , αυτό είναι δική μας δουλειά και όχι δική τους.
 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι , άνεργοι , συνταξιούχοι,
Στις 8 Οκτώβρη ελάτε μαζί μας στην πλατεία Διάκου στις 7 το απόγευμα να βροντοφωνάξουμε :
ΟΧΙ στην λιτότητα σε βάρος μας, ΟΧΙ στις περικοπές, ΟΧΙ στο απάνθρωπο ωράριο –λάστιχο, ΟΧΙ στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, ΟΧΙ στην ανεργία .
ΝΑΙ στην Δημοκρατία και τους θεσμούς της.
Δεν είναι δυνατόν οι νόμοι που αφορούν τις τύχες ενός ολόκληρου Λαού , να ψηφίζονται με διαδικασίες <<Fast Track>> του ενός άρθρου, δεν μπορούν να καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και στη θέση τους να νομοθετούνται κατώτερα μεροκάματα πείνας.
 ΤΕΛΟΣ στα χαράτσια  και τους πολλαπλούς φόρους , που αφαιρούν και το τελευταίο ΕΥΡΩ από το πορτοφόλι μας, σε βάρος άλλων αναγκών όπως η Παιδεία και η Υγεία.
ΤΕΛΟΣ στις ελεύθερες οικονομικές ζώνες , που μας μετατρέπουν κυριολεκτικά σε δούλους.
Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να μην έχουν τα παιδιά μας θέρμανση στο σχολείο και όλοι εμείς στα σπίτια μας, επειδή οι σημερινοί Κυβερνώντες εμπνεύστηκαν έναν ακόμη φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας , πρέπει να αγωνιστούμε μέχρι το τέλος , γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου