Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Τι τραβάει και αυτός ο πρωθυπουργός μας!

Συνέντευξη στους New York Times παραχώρησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Ποιο μήνυμα έστειλε στους Έλληνες πολίτες. Τι δήλωσε για τη Χρυσή Αυγή, τις ελπίδες της Ελλάδας και την καλύτερη μέρα της πρωθυπουργικής του θητείας του μέχρι στιγμής
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, αλλά μόνο αν η Ευρώπη βοηθήσει, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στους New York Times.
"Ξέρετε κανέναν που θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος, με το να είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα;" διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Κάνω την πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο. Είναι σκέτο βάσανο".
[Μήπως να τον λυπηθούμε ρε παιδιά; Τα ίδια θά 'λεγαν φαντάζομαι και οι Τσολάκογλου - Λογοθετόπουλος - Ράλλης ('40 - '44), Μάξιμος - Τσαλδάρης - Σοφούλης - Διομήδης ('46 - '50), Κόλλιας - Παπαδόπουλος - Μαρκεζίνης - Ανδρουτσόπουλος ('67 - '74) και εσχάτως Παπανδρέου Γιώργος και Παπαδήμος, τραβάνε μεγάλο ζόρι αυτοί οι πρωθυπουργοί για να δώσουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, στο ντόπιο κεφάλαιο και να τσακίζουν το λαό "τους"! Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές όχι ότι οι υπόλοιποι ήταν καλύτεροι!]

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες παραμονής είναι πολύ δύσκολες και έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος.
(Αυτό το κόστος δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα εισπράξουν όλοι αυτοί ως αποτέλεσμα του κόστους εξαθλίωσης που υποβάλουν τον λαό!)

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σαρώνουν τον ευρωπαϊκό νότο, ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα της κρίσης και της ύφεσης.
"Αυτό θα πρέπει να αφυπνίσει τους συμμάχους μας. Πρέπει να καταλάβουν ότι αν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και την Ισπανία, αύριο θα συμβεί και σε άλλες χώρες".
(Πάντως πρέπει να του αναγνωρίσουμε διορατικότητα, γι' αυτό και ετοιμάζει τις δυνάμεις καταστολής καταλλήλως!) 

Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα.  Μετά πονάγανε παρέα!
Ο κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε την ανεργία νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η περασμένη Πέμπτη ήταν μια "από τις καλύτερες μέρες από τη στιγμή που ανέλαβε", καθώς υπήρξε συμφωνία των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση (ο Α. Σαμαράς τη χαρακτήρισε κυβέρνηση 4ετίας), όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων.
Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την πίστη τους, τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.
(Που να δει όταν αποκτήσουν πίστη στις δυνάμεις τους οι Έλληνες, που δε νοιώθουν καθόλου ευτυχείς για τα μέτρα που τους παίρνει, και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα τι έχει να γίνει!)

Ο κ. Σαμαράς στέλνει μήνυμα και στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι χωρίς βοήθεια η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
"Αλλάζουμε, αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έρθει το τέλος της Ελλάδας" δηλώνει χαρακτηριστικά.
(Σας τα δίνουμε που σας τα δίνουμε όλα, μη μας πιέζεται κι άλλο, θα ήθελε να τους πει. Ίσως! Εδώ κοτζάμ συγχώρεση ζήτησε για το αντιμνημονιακό του παρελθόν!)

Ερωτηθείς για το αν κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "όλοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες" και πρόσθεσε ότι, αν και ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα "κατανοεί κάθε δευτερόλεπτο τον πόνο των Ελλήνων πολιτών".
(Πονάει κι αυτός, ματώνει η καρδιά του για τους φτωχούς Έλληνες!)

Αναφερόμενος τέλος στο μεταναστευτικό και τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός δήλωσε στους New York Times, ότι η Ελλάδα δέχεται μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα πολίτες που δεν είναι ιδεολογικά σύμφωνοι με την Χρυσή Αυγή, να την ψηφίζουν.
(Τώρα αν ο ίδιος έστρωσε το έδαφος για το ρατσισμό και το φασισμό στη χώρα είναι μάλλον άλλη συζήτηση!)

πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου