Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΣΙΩΠΗ!

- 27χρονος, που διατηρούσε σελίδα στο facebook, η οποία κρίθηκε βλάσφημη και θρησκευτικά προσβλητική, συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα στις 27/9, αφού εντοπίστηκε στα Ψαχνά Ευβοίας.
- Ένας νεαρός συνελήφθη στην Κέρκυρα επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφία στην σελίδα του στο Facebook που έδειχνε αστυνομικούς παρέα με Χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.
Ο νεαρός συνελήφθη μετά από μήνυση αστυνομικών και κατηγορείται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας.
- Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη γιατί δημοσίευσε τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
- Η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της  Μαριλένας Κατσίμη κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί απλά αναρωτήθηκαν για τις δηλώσεις του Δένδια ότι δεν έγιναν βασανηστήρια στη ΓΑΔΑ κατά των αντιφασιστών αφού παρουσίασαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Σατυρικές και προσωπικές ιστοσελίδες, εκπομπές στη τηλεόραση, περιοδικά που έστω και στο ελάχιστο μπορεί να θίξουν ή απλά να κριτικάρουν την εξουσία βρίσκονται στο στόχαστρο. Οι χρήστες του διαδικτύου  και οι δημοσιογράφοι διώκονται με κατηγορίες από προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος και για προσωπικά δεδομένα μέχρι και για υπονόμευση του κύρους της χώρας!
Άνοιξε έτσι μια πρακτική όπου όποτε κριθεί απ΄ τους ιθύνοντες των μηχανισμών δίωξης και καταστολής και τους εκάστοτε πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι δημοσιεύματα, σελίδες στο διαδίκτυο, διακίνηση και ανταλλαγή απόψεων «θίγουν» είτε το «θρησκευτικό αίσθημα», είτε πιθανά «εθνικά» ζητήματα αύριο (όπως, επιλογές των κυβερνήσεων, για παράδειγμα, που θα τις βαφτίζουν «κρίσιμες και ζωτικές για την πορεία του έθνους και της χώρας»), είτε ακόμα και πολιτικές απόψεις, ιδέες και κατευθύνσεις που αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για το υπάρχον πολιτικο-κοινωνικό σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, να επεμβαίνει ο εισαγγελέας και η αστυνομία. Η διακίνηση ιδεών θα φιμώνεται και οι… υπαίτιοι θα συλλαμβάνονται! Για ζητήματα μάλιστα πολύ πιο βαρύνοντα και σημαντικά από αυτά που διώκονται μέχρι σήμερα.
Σήμερα διώκουν ιστοσελιδες και δημοσιογράφους που στο κάτω κάτω δεν τους ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνη η παρουσία τους. Αύριο θα στοχεύσουν πολύ μακρύτερα και σοβαρότερα.
Προειδοποιούν κάθε φωνή που μπορεί να αμφισβητήσει την εξουσία τους, προειδοποιούν κυρίως το λαό να το βουλώσει, να μην σκέφτεται και πολύ περισσότερο να μη μιλάει, φωνάζει και διαμαρτύρεται! Πόσο μάλλον να διαδηλώνει. Προσπαθούν να τον φοβίσουν! 


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου