Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στη Φθιώτιδα η αγωνιστική πεζοπορεία πολιτών από το Βόλο στη Βουλή. Σήμερα το απόγευμα φτάνει στη Στυλίδα



poreiaΗ μαραθώνεια αγωνιστική  πεζοπορεία   από το Βόλο για τη Βουλή που ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου,  δεκάδες μέλη της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών, συνεχίζεται για τρίτη μέρα σήμερα. Στόχος είναι να σταλεί καθ’ όλη τη διαδρομή το μήνυμα της αντίδρασης των εργαζομένων στα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος τους και τα οποία οδηγούν σε αφανισμό χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην απόγνωση τους εργαζόμενους.  Παρά τη
δυσκολία του εγχειρήματος, όπως δήλωσε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας, κ. Κ. Κόγιας, δεν πτοούνται και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους που είναι η Βουλή, το βράδυ της επόμενης Τρίτης 23 Οκτωβρίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών», επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Πορευόμαστε στην Αθήνα, προκειμένου να εκθέσουμε τη συνολική αγανάκτησή μας και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την εφαρμοζόμενη πολιτική που ακολουθείται. Το μέλλον των παιδιών μας, τις επιχειρήσεις μας αλλά και το δικαίωμα στην εργασία δεν τα χαρίζουμε σε κανένα. Μην έχοντας ελπίδα για καλυτέρευση της επιβίωσής μας είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε, προκειμένου να μην χαθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα που με πολύ κόπο και αγώνα αποκτήσαμε. Είναι δυνατό να πληρώνουμε τόσα χρόνια τις ασφαλιστικές μας εισφορές όλοι εμείς προκειμένου να θεμελιώσουμε μία στοιχειώδη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά όταν συνταξιοδοτούμαστε να μας δίνουν συντάξεις πείνας; Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα».
Αυτή την ώρα  οι συμμετέχοντες στην πορεία βρίσκονται στον Καραβόμυλο και θα ξεκινησουν  ξανά στις 4μμ με προορισμό  τη Στυλίδα όπου    θα διανυκτερεύσουν   σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος.Αύριο το πρωί ξεκινούν από τη Στυλίδα με επόμενη στάση την Αλαμάνα όπου αναμλενεται να φτάσουν γύρω στις 11.15.
Καλούν όλους  τους πολίτες της Ανατολικής Φθιώτιδας να στηρίξουν την προσπαθειά τους και να περπατήσουν μαζί τους είτε από τον Καραβόμυλο στις 4μμ ή ένα χλμ. περίπου πριν  την είσοδο στη Στυλίδα στις 6 μμ.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ
Ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από το λιμάνι του Βόλου στις 8:00 για την Αθήνα με τα πόδια. Έλα και εσύ φίλε να ενώσουμε τη φωνή μας για επιβίωση.
Όχι στον εφιάλτη της φτώχειας των πολιτών.
Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε δικαίωμα στην εργασία.
Όχι άλλα αντιλαϊκά μετρά. Φτάνει, ως εδώ!


πηγή: Altpress Φθιώτιδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου