Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για την επίσκεψη ΜέρκελΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ!
ΠΑΛΛΑΪΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ,
1:00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 12:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Λίγες μόλις μέρες πριν από την κατάθεση στη Βουλή του νέου πακέτου βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και την
έναρξη του σφοδρότερου μέχρι τώρα κύκλου επίθεσης, που ετοιμάζουν εδώ και μήνες τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της τρόικας και η ντόπια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Με το λαό και τους εργαζόμενους να εκφράζουν σε καθημερινή πλέον βάση -και παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η στάση των δυνάμεων της κυρίαρχης Αριστεράς και της υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας- τις διαθέσεις τους να αντισταθούν στο μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζουν οι δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου και της ντόπιας άρχουσας τάξης.
Με την απεργία της 26ης Σεπτέμβρη να αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό δείγμα αυτών των διαθέσεων και πίεση για την αγωνιστική κλιμάκωση με στόχο να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης.
Με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής να εντείνονται και την κατάσταση στη Συρία να βρίσκεται σε νέα επικίνδυνη παρόξυνση προετοιμάζοντας συνεχώς τους όρους για μια νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
 Η επίσκεψη της Μέρκελ, της εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού, αποτελεί ανοιχτή επέμβαση στα ντόπια πολιτικά πράγματα. Παρέμβαση που έχει στόχο όχι μόνο να στηρίξει την υποτελή κυβέρνηση Σαμαρά και να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς τριγμούς που ήδη εμφανίζει μπροστά στην πλατιά λαϊκή αντίθεση, αλλά και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του γερμανικού κεφάλαιου στην περιοχή. Έρχεται να υπαγορεύσει και να επισφραγίσει τους ιμπεριαλιστικούς όρους για την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση της λεηλασίας του λαού και της χώρας, τη θυσία δικαιωμάτων και κατακτήσεων στο βωμό των συμφερόντων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της σταθερότητας της ευρωζώνης.
Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να εκφράσουν μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Μέρκελ και τα όσα αυτή εκφράζει.
Να καταδικάσουν την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας στους ξένους δυνάστες.

Να διαδηλώσουν μαζικά ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Να υψώσουν αγωνιστική γροθιά αλληλεγγύης με τους λαούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στον κοινό αγώνα ενάντια στην ΕΕ και την πολιτική της.
ΕΞΩ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου