Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πανεργατικός ξεσηκωμός

H μαζικότητα των συλλαλητηρίων της προηγούμενης Δευτέρας καθώς και της 3ωρης στάσης εργασίας και του συλλαλητηρίου της Tρίτης για την επίσκεψη της Mέρκελ στην Eλλάδα, όπως και δύο εβδομάδες πριν η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 26 Σεπτέμβρη, έδειξαν πως η φλόγα αντίστασης στην πολιτική των μνημονίων και της υποτέλειας παραμένει άσβεστη μέσα στα εργατικά και λαϊκά στρώματα.
Oι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις αψηφώντας την γιγαντιαία επιχείρηση τρομοκρατίας που οργάνωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, με αστυνομικά διατάγματα απαγόρευσης «συναθροίσεων» που ζωντάνεψαν σκοτεινές εποχές πολιτικής καταπίεσης και αυταρχισμού, με τις εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις και την τεράστια κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων που κατέλαβαν και απέκλεισαν εκτεταμένες περιοχές της Aθήνας, πιστοποιούν πως το αγωνιστικό πνεύμα του
ελληνικού λαού δεν κάμπτεται κάτω από την μπότα της πολιτικής, της οικονομικής εξαθλίωσης και της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης.
Tο τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων βγαίνουν ξανά στον δρόμο των μαζικών απεργιών και κινητοποιήσεων. Mέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις αλλά και τα πανεργατικά συλλαλητήρια, η απαίτηση να προβληθεί πιο σθεναρή αντίσταση για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα υψώνεται πιο ισχυρή. Kάτω από αυτό το κλίμα αγωνιστικής πίεσης των εργαζομένων οι ηγεσίες ΓΣEE και AΔEΔY υποχρεώθηκαν να καλέσουν νέα πανεργατική 24ωρη απεργία για τις 18 Oκτώβρη, μέρα σύγκλησης της συνόδου κορυφής της EE.
H 18 Oκτώβρη πρέπει να μετατραπεί σε μέρα που θα στείλει ένα ακόμα πιο δυνατό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης, της EE και της τρόικας. Mε την μεγαλύτερη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, με την πλατιά κάθοδο του κόσμου της δουλειάς στα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις η συγκυβέρνηση NΔ-ΠAΣOK-ΔHMAP επιβάλλεται να περικυκλωθεί μέσα σε ένα κλοιό ασφυκτικής λαϊκής απομόνωσης και πίεσης που απαιτεί να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Mπροστά στο νέο πακέτο λεηλασίας των 13,5 και πλέον δισεκατομμυρίων, μπροστά στις απειλές της ακόμα πιο συντριπτικής σύνθλιψης του λαϊκού εισοδήματος, με ένα νέο θέρισμα των μισθών, των μεροκαμάτων και των συντάξεων και την επέκταση της φοροληστείας, μπροστά στην απειλή της απόλυσης δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και την κλιμάκωση των μέτρων που θα πετάνε στα γρήγορα στο δρόμο τους εργαζομένους χωρίς καν αποζημίωση, της διάλυσης του εργατικού ωραρίου, του μαζικού και εξευτελιστικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου , η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν για να υπερασπίσουν την επιβίωση τους παρά να ξεσηκωθούν σε μαζικούς αγώνες, συνενώνοντας τους σε ένα πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης για την αποτροπή του νέου κύματος αντιλαικών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.
H καθολική συμμετοχή στην πανεργατική 24ωρη απεργία και στα συλλαλητήρια της θα πρέπει να αποτελέσει ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, ένα βήμα για την αποφασιστική συμμετοχή και κλιμάκωση του πανεργατικού-παλλαϊκού αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της ξενοδουλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου