Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η Παλαιστίνη τιμά τον Τσε Γκεβάρα: Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης




Σκίτσο του Carlos Latuff, 2004.
Στις 8 Οκτώβρη 2012, μια ημέρα πριν την συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε στη Βολιβία, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (al-Jabhah al-Sha`biyyah li-Tarīr Filasīn) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Στις 8 Οκτώβρη 2012, την Ημέρα του Ηρωϊκού Αντάρτη, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θυμάται τον Κομαντάντε Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα, επαναστάτη ηγέτη, δυναμικό πολεμιστή και αγωνιστή με αξίες του οποίου η πραγματική αφοσίωση στο διεθνισμό και την ελευθερία συνεχίζει να ενυπάρχει στους αγώνες των λαών του κόσμου για ελευθερία, δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.
Μετά τη νίκη στην Κούβα, το 1959, η αφοσίωση του Τσε στη διεθνιστική επανάσταση δεν μειώθηκε, και ο ίδιος έλαβε μέρος στην επαναστατική προσπάθεια στη Βολιβία το 1966. Στις 8 Οκτώβρη 1967, ο Τσε και οι σύντροφοι του συνελλήφθησαν, αφού περικυκλώθηκαν από – υποστηρίζομενες από τις ΗΠΑ – βολιβιανές στρατιωτικές δυνάμεις και
εκτελέσθηκαν.
Εννιά ημέρες αργότερα, ο Φιντέλ Κάστρο μίλησε, μνημονεύοντας τον Τσε και θεσπίζοντας την Ημέρα του Ηρωϊκού Αντάρτη στις 8 Οκτώβρη, λέγοντας τα εξής: “Ο Τσε πέθανε υποστηρίζοντας τα συμφέροντα, κανενός άλλου, παρά μόνο των των καταπιεσμένων ανθρώπων αυτής της ηπείρου. Ο Τσε πέθανε υποστηρίζοντας τα συμφέροντα, κανενός άλλου, παρα μόνο των φτωχών και ταπεινών αυτής της γης…”.
Στην Παλαιστίνη, το πνεύμα του Τσε, η αφοσίωση του στην ελευθερία (απελευθέρωση), αναδεικνύεται στους δρόμους της κατεχόμενης πατρίδας μας. Πενθούμε και τιμούμε τον δικό μας “Γκεβάρα” της Γάζας, τον Μοχάμεντ Αλ Ασβάντ, και τους χιλιάδες των “παλαιστινίων Γκεβάρα”, τους αιώνιους μάρτυρες, που έχουν αγωνιστεί, παλέψει, θυσιαστεί και πεθάνει για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και τους χιλιάδες των “παλαιστινίων Γκεβάρα” που θα έρθουν, που θα κρατήσουν ψηλά την σημαία της αντίστασης μέχρι τη μέρα που η νίκη θα είναι δική μας.
Στην 45η επέτειο του θανάτου του Τσε, τον θυμόμαστε ως έναν μάρτυρα της Παλαιστίνης, έναν σπουδαίο μάρτυρα για την ελευθερία των καταπιεσμένων του κόσμου. Και συνεχίζουμε να νιώθουμε μέσα μας τα λόγια του: “Ας συνοψίσουμε τις ελπίδες μας για τη νίκη: την ολική καταστροφή του ιμπεριαλισμού, εξαλείφοντας το πιο στέρεο προπύργιο του: την καταπίεση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής… Και αν είμασταν όλοι σε θέση να ενώσουμε και να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και ως εκ τούτου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της υποστήριξης μας προς τους αγωνιζόμενους λαούς – πόσο σπουδαίο θα ήταν το μέλλον!”.
Ο Τσε είναι παρών! Ζήτω η Παλαιστίνη (Viva Palestina!)”.

Μετάφραση: Guevaristas, Πηγή: Fight Back News.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου