Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για τη δίωξη συνδικαλιστών εκπαιδευτικών


ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ               Καρπενήσι 9 Οκτωβρίου 2012
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                                                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συνάδελφοι  
Ο προϊστάμενος Δ/νσης Κασκαμπάς μετά από χίλια άλλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε συναδέλφους αλλά και στη λειτουργία των σχολείων είτε με την αδιαφανή πολιτική διοίκησης που ασκεί, είτε με το ρουσφετολογικό
όργιο για τους ημέτερους στο οποίο έχει επιδοθεί, είτε με την
υποβάθμιση και παράκαμψη λειτουργίας συλλογικών οργάνων διοίκησης όπως το ΠΥΣΔΕ, είτε με την παντελή έλλειψη συνεργασίας με τους Δντές των σχολείων και ειδικά με αυτούς που δεν του είναι αρεστοί, έχει δημιουργήσει στα δύο χρόνια της παρουσίας του στο νομό ένα κλίμα εκρηκτικό.
Παράλληλα με την κατάσταση αυτή συνεχίζει τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο αφού το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να απειλεί και να μοιράζει δεξιά και αριστερά κλήσεις σε απολογία νομίζοντας ότι θα επιβληθεί μέσω του φόβου. Τελευταίο δείγμα γραφής του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την διοίκηση και τη σχέση του με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η κλήση ΞΑΝΑ σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ του προέδρου της ΕΛΜΕ Μαστροκώστα Κώστα και της Γ.Γ. της ΕΛΜΕ Πανοπούλου Φωτεινής γιατί υπογράφουν την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σχετικά με την αποδέσμευση των αποσπασμένων συναδέλφων εκπαιδευτικών από την Ευρυτανία. Ενοχλήθηκε ο Δντής Κασκαμπάς γιατί τόλμησε το Σωματείο να καταγγείλει την επιλεκτική και προκλητική συμπεριφορά του κυρίου αυτού που θυμόταν το άρθρο 31 μόνο σε όποιον συνάδελφο δεν είχε “μπάρμπα στην Κορώνη” ενώ για άλλους έκανε πως δεν έβλεπε και πως δεν άκουγε και ειδικά την οργή των συναδέλφων που έβλεπαν τα δύο μέτρα και σταθμά.
Συνάδελφοι το ποτήρι ξεχείλισε
Το Δ.Σ. Της ΕΛΜΕ κάνει ξεκάθαρο ότι:
  1. Δεν απολογούμαστε σε κανέναν που προσβάλλει βάναυσα και αυταρχικά το αυτονόητο δικαίωμα του Σωματείου να παίζει τον ρόλο του και βεβαίως να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων που πλήττονται από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη θέση ευθύνης που τους ανέθεσε η πολιτεία ως προσωπικό τους βιλαέτι. Δεν απολογoύμαστε σε ανθρώπους που αγνοούν ποιός είναι ο θεσμικός ρόλος του Σωματείου και του Συνδικαλισμού γενικότερα.
  2. Θεωρούμε επίσης ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007,  είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο  προϊστάμενος. Η κλήση μας σε απολογία είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη επομένως  είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και βεβαίως  νομικά άκυρη.
  3. Ενδεικτική του αυταρχικού στυλ διοίκησης είναι η φράση με την οποία αιτιολογείται υποτίθεται η κλήση σε απολογία των παραπάνω συνδικαλιστών. Ποιο είναι το έγκλημα; Ότι η ανακοίνωση που υπογράφουν «αμφισβητεί τη νομιμότητα των αποφάσεων του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευρυτανίας και κατηγορεί τον τελευταίο για μεροληψία και τυπολατρική εφαρμογή του νόμου». Ποιο είναι το συμπέρασμα; Οι αποφάσεις του Δ/ντή, του ίδιου δηλαδή, είναι στο απυρόβλητο, νομιμοποιούνται από μόνες τους. Τι χρειάζονται άραγε τα όργανα «συνδιοίκησης», αφού εξάλλου είναι γνωστό ότι αποτελούν φύλλα συκής και οι πλειοψηφίες σ’ αυτά είναι δεδομένες. Ο κάθε προϊστάμενος, επομένως, μπορεί να αποφασίζει από μόνος του και οι αποφάσεις του να είναι εξ ορισμού σωστές, να περιβάλλονται δηλαδή με την ισχύ του «αλάθητου του πάπα». Επιπρόσθετα μόνο μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε απόλυτα, με πλήθος στοιχεία και περιπτώσεις τις «κατηγορίες» τις οποίες απευθύνουμε στην ανακοίνωσή μας. Όσον αφορά, όμως, την πρακτική του Δ/ντή, δηλώνουμε απερίφραστα ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη λογική που προσβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταργεί το ρόλο, ακόμα και την ύπαρξη του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
  4. Καλούμε, επομένως, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να κρίνει τις μεθόδους του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Ευρυτανίας, καλούμε την ΟΛΜΕ να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας και ζητάμε από τους φυσικούς προϊσταμένους του Δντή Κασκαμπά, να επιληφθούν του ζητήματος και να απαλλάξουν άμεσα από τα καθήκοντά του το συγκεκριμένο κύριο αφού η προκλητικά αντιδημοκρατική του στάση, η ανικανότητά του να συνεργάζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, η άγνοια του νομικού αλλά και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας την εκπαιδευτικής οικογένειας , τον καθιστούν ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ομαλή λειτουργία της Δ/νσης Δ/μιας Εκπ/σης του νομού Ευρυτανίας. 
Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε  πειθαρχική διαδικασία και τον αυταρχισμό.  Το τελευταίο που χρειάζεται ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης και ο χειμαζόμενος εκπαιδευτικός είναι  τα Στρατοδικεία και οι επίδοξοι Στρατοδίκες.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νομού να δείξουν την έμπρακτη αντίθεσή τους  σε τέτοιες μεθοδεύσεις που ανήκουν στο σκοταδιστικό παρελθόν. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά, αλλά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση ενάντια στην αξιοπρέπειά μας. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εκπαιδευτικός χωρίς αυτοσεβασμό είναι εκπαιδευτικός χωρίς περιεχόμενο.
          Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                                Η  Γ. Γραμματέας        
Μαστροκώστας Κώστας                                                Πανοπούλου Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου