Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Απεργία βιομηχανικών εργατών

TZAKAΡΤΑ.-- Μαζική απεργία πραγματοποίησαν χτες περίπου 2.000.000 Ινδονήσιοι βιομηχανικοί εργάτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντεργατική νομοθεσία που ευνοεί τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού και την αντικατάστασή τους με 12μηνίτες συμβασιούχους δίχως επιδόματα και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ινδονησιακού Τύπου, μαζικές εργατικές διαδηλώσεις έγιναν χτες από εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες στην πρωτεύουσα Τζακάρτα και όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ πολλές εκατοντάδες εργοστάσια έβαλαν για ένα 24ωρο λουκέτο εξαιτίας της κινητοποίησης.

Οι απεργοί ζήτησαν όχι μόνον κατάργηση του αντεργατικού νόμου που δημιουργεί εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, αλλά και αυξήσεις στους ισχνούς μισθούς των βιομηχανικών εργατών.
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Ινδονήσιων Εργαζομένων απαίτησε την άμεση άρση του νόμου περί συμβασιούχων χωρίς δικαιώματα, θυμίζοντας ότι από τον περασμένο Γενάρη το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε τη σχετική νομοθεσία αντισυνταγματική διότι παραβιάζει βασικά εργατικά δικαιώματα. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια για την παροχή ασφαλιστικών δικαιωμάτων υγείας σε όλους τους εργαζόμενους από το 2019 ζητώντας να αρχίσει η εφαρμογή τους από το 2014.

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου