Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας στα Γιάννενα

Μέσα στις πυκνές εξελίξεις της ταξικής πάλης οι κομματικές οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) και ανένταχτοι αγωνιστές αποφάσισαν να ανοίξουν το ζήτημα της συγκρότησης της «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» σε μια περίοδο όπου χρειάζεται να οργανώσουμε και να διευρύνουμε τις λαϊκές αντιστάσεις!
Κάλεσαν κάθε αγωνιστή, κάθε αριστερό, σε ανοιχτή συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πέμπτη 11/10 το απόγευμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με πολύ καλή συμμετοχή συντρόφων και φίλων των δυο οργανώσεων αλλά και ανένταχτων αγωνιστών. Συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι. Συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί για την πολιτική συγκυρία αλλά και για την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σ’ αυτήν. Οι ομιλητές με τις τοποθετήσεις τους, άνοιξαν τη συζήτηση, αναφερόμενοι στην επίθεση που κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους συνολικά, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Για τα ιδιαίτερα ζητήματα που ανοίγονται σε διάφορους χώρους, αλλά και το πώς οφείλει να απαντήσει το κίνημα. Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό –λαϊκό κίνημα και στο πώς προχωράμε με την Πρωτοβουλία από εδώ και μπρος.
Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάγκη γοργής συγκρότησης τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό και της πιο πλατιάς και βαθιάς σύνδεσής της με τους εργαζόμενους. Αναδείχτηκαν τα μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα στο εργασιακό, στη γειτονιά, στη νεολαία, στο αντιφασιστικό. Η αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών γενικότερα. Επισημάνθηκαν οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται από το ΣΥΡΙΖΑ η στάση του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣYΑ . Έγινε συζήτηση για το ρόλο που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ παίζουν στο κίνημα.
Για το θέμα του φασισμού εκτιμήθηκε ότι αν και δεν αποτελεί κεντρική επιλογή του συστήματος προς το παρόν, ωστόσο εκπορεύεται από την κεντρική εξουσία. Πλευρές φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής έχουμε ήδη δει (απαγόρευση πορειών, χημικός πόλεμος, στο κέντρο της πόλης, αστυνομοκρατία, επιχείρηση «Ξένιος Δίας») και θα δούμε ακόμα περισσότερες το επόμενο διάστημα. Παράλληλα η Χ. Α. κάνει απειλητική την εμφάνισή της. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις που ανέδειξαν τα ιδιαίτερα μέτωπα που έχουν να κάνουν στο χώρο των σπουδών της νεολαίας τις εργασιακές τους προοπτικές (ανεργία, ανασφάλεια, ελαστικές μορφές εργασίας), με τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής. Τέλος συζητήθηκε το ζήτημα της απεργίας της 18 Οχτώβρη, η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας στη πόλη των Ιωαννίνων, στη ΒΙΠΕ και στις γειτονιές, καλώντας το λαό να μαζικοποιήσει την απεργιακή κινητοποίηση στις 18/10 για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, και με στόχο την καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή της Πρωτοβουλίας σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου