Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μ-Λ ΚΚΕ: Παλλαϊκή απάντηση στους ξένους δυνάστες και στους ντόπιους λακέδες τους

Όλοι στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 1 μ.μ.
Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά σαν πειθήνιος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων προετοιμάζεται να υποδεχθεί «μετά βαΐων και κλάδων» την αρχηγό του γερμανικού ιμπεριαλισμού, ο λαός μας, που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα των υποδουλωτικών μνημονίων, προετοιμάζεται να «υποδεχθεί» την Μέρκελ σαν ξένο δυνάστη και επικυρίαρχο, που έρχεται να ελέγξει, να επιθεωρήσει και να στηρίξει τους ντόπιους κυβερνητικούς λακέδες της.

Σκοπός της επίσκεψης Μέρκελ είναι να υπαγορεύσει και να επισφραγίσει τα σφαγιαστικά μέτρα του νέου μνημονίου, να επιβάλλει γενικότερα τους όρους επίλυσης «του ελληνικού ζητήματος», και στη βάση αυτή να δώσει την αποφασιστική στήριξη του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στους ντόπιους εντολοδόχους τους για να περάσουν αυτή την ξενόδουλη πολιτική και να φορτώσουν στο λαό αυτά τα βάρβαρα μέτρα.
Στα μάτια κάθε εργαζόμενου αποκαλύπτεται πως η ντόπια μεγαλοαστική τάξη και οι κυβερνήσεις της αποτελούν το κοινωνικό και πολιτικό στήριγμα του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, και ο ιμπεριαλισμός το δικό τους στήριγμα για τη σταθερή διασφάλιση των ταξικών συμφερόντων τους και την επιβολή της αντιλαϊκής εξουσίας τους πάνω στο λαό.
Η κυβέρνηση Σαμαρά μετατρέπει τώρα την Αθήνα σε μια σιδερόφρακτη, αστυνομοκρατούμενη πόλη και, με τη βοήθεια των προπαγανδιστικών φερεφώνων της, επιδιώκει να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει το λαό, να αποτρέψει και να εμποδίσει την κάθοδο και τη συμμετοχή του στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 9 Oκτώβρη.
Oι επιδιώξεις τους θα αποτύχουν.
O αδούλωτος λαός της Αθήνας, εκφράζοντας τα αισθήματα όλου του ελληνικού λαού, που περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολεμικής περιόδου, θα δώσει τη δική του βροντερή απάντηση στο Σύνταγμα, απέναντι στους ξένους δυνάστες και στους ντόπιους κυβερνητικούς υποτελείς τους.
Όταν ο λαός καταδικάζεται σε αργό θάνατο από την πολιτική της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, καμμιά δημαγωγία, καμμιά τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να τον φιμώσει και να τον υποτάξει.
Όλοι στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 1 μ.μ.
Για να μην περάσουν τα μέτρα οικονομικής εξόντωσης
και κοινωνικής ισοπέδωσης
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠO ΤΗΝ Ε.Ε.
Προσυγκέντρωση, πλατεία Κλαυθμώνος 12.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου