Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου: Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό το διευθυντή Β/βάθμιας εκπ/σης Ευρυτανία



ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Στα πλαίσια της  επιβολής  της στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας , ανεργίας και λαϊκής εξαθλίωσης από τη συγκυβέρνηση των κομμάτων της
πλουτοκρατίας (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους ξένους Ιμπεριαλιστές προστάτες τους (Ε.Ε-Δ.ΝΤ), η τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων αποτελεί  ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας όχι μόνο για τους πολιτικούς εκπροσώπους της ολιγαρχίας, αλλά και για  τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης.
Αυτή την κατεύθυνση ακριβώς επιβεβαιώνει η αυταρχική, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρυτανίας, Κασκαμπά, ο οποίος όχι μόνο – ανοιχτά και προκλητικά -τηρεί το καθεστώς της ευνοιοκρατίας σε πολλά θέματα, όπως π.χ είναι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, αλλά επιπλέον αρνείται να αναγνωρίσει και τις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές κατακτήσεις  και δικαιώματα, διαγράφοντας (!) από το ψηφοδέλτιο των αιρετών του ΠΥΣΔΕ, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Κώστα Μαστροκώστα, και τη Γ.Γραμματέα, Φωτεινή Πανοπούλου.
Πρόκειται για ακραία πράξη αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, την οποία ο εν λόγω  διευθυντής-λόγω της συνδικαλιστικής πίεσης που του ασκήθηκε-αναγκάστηκε να αναιρέσει , γεγονός  όμως που δεν αίρει ούτε τον αυταρχισμό, ούτε τη συνολικότερη προσβολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, που διαρκώς με τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά του εκφράζει ο προαναφερόμενος διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου αυταρχικά μέτρα εντάσσονται στη λογική μιας συνολικότερης  αντιδραστικής  πολιτικής κατεύθυνσης, που δίδεται από το ΥΠΠΘ, με στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος, σε μια περίοδο μάλιστα όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής και ανόδου των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την απομάκρυνση του εν λόγω διευθυντή από τη θέση της διοίκησης που κατέχει και  την οποία ασκεί με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο.
  • Την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών, πολιτικών  ελευθεριών και εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών
  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων στην εκπαίδευση.
πηγή: Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου