Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σκουρλέτης: Χαλαρή η στάση της αστυνομίας...Ίσως προβοκάτσια η κινητοποιήση των εργατών στο υπουργείο! _VIDEO

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Κατ' αρχήν πήγαμε αφού είχε υπάρξει εισβολή, γιατί δόθηκε εσφαλμένη εντύπωση από κάποιους ότι συμμετείχαμε [στα επεισόδια].

(Παρεμβαίνει ο Οικονομέας, δεν ακούγεται καθαρά η πρόταση)

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ (συνεχίζει): Εγώ λοιπόν τα λέω τα πράγματα για να απαντάω και στις διαρροές--επίσημες και ανεπίσημες. Εμένα κοιτάχτε να δείτε, αυτό που μού έμεινε σφηνωμένο ως εικόνα χτες ήταν αυτό που έλεγε ο σιδηροδέσμιος, αλυσσοδεμένος εργαζόμενος "42 μήνες απλήρωτος." Αυτή είναι η πιο...αυτό που σφηνώνεται στο μυαλό του καθενός. "42 μήνες απλήρωτος."

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτό δεν μπορεί να το ξεχάσει κανείς.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό δεν μπορεί να το ξεχάσει κανείς. Αυτό είναι το βασικό. Το δεύτερο όμως που υπάρχει ένα ερώτημα είναι το εξής: Πολύ εύκολα δεν μπήκανε χτες; Πολύ εύκολα...δεν ήταν λίγο περίεργη αυτή η υπόθεση; Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι παρατεταγμένα τα ΜΑΤ, τα οποία έχουμε δει πώς λειτουργούν εδώ και δύο, δυόμιση χρόνια, απέναντι σε εργαζόμενους, απέναντι στους νεολαίους, απέναντι στους νεολαίους που παν να πιουν τη μπύρα τους στα Εξάρχεια...Χθες λοιπόν, κατά ένα περίεργο τρόπο, αυτά όλα εξαφανιστήκανε. 

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Καλά, τι εννοείτε τώρα; Τους κάνανε πλάτες να μπούνε μέσα; 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ε, δεν το ξέρω. Βάζω ένα ερωτηματικό. Θέλετε να το ψάξουμε όλοι μαζί; 

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Τι, δηλαδή...

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: (δεν ακούγεται λόγω επικάλυψης)... προβοκάτσια; 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εννοώ, εννοώ ότι πέρα από την μη ψύχραιμη και λάθος εκείνη την ώρα, αλλά που πολλές φορές συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις επιλογή το να μπούνε μέσα οι εργαζόμενοι με τον τρόπο που μπήκανε, μου δημιουργούνε, μου δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για την στάση της αστυνομίας. 

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Α, δυο λεπτά. Άρα, εσείς λέτε ότι κακώς μπήκαν. Κακώς έγινε η εισβολή. 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουνε, όχι να μην διαμαρτύρονται, να διαμαρτυρηθούνε, μπορώ να το καταλάβω, είναι πάρα πολύ εύκολο σε μια τέτοια σύγκρουση, κάτω απ' αυτές τις συνθήκες... 

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Που ο άλλος να 'χε οργή και να ξεσπάσει... 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Μπορούν να συμβούν όλα αυτά...

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γιατί είναι απλήρωτοι... 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αλλά, αλλά, θα 'πρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. 

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μάλιστα. Ωραία. Σαφής είσαστε. 

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αλλά λέτε λοιπόν ότι κατά κάποιον τρόπο [δεν ακούγεται] η κυβέρνηση να τους αφήσει τις πόρτες ανοιχτές, αυτό υπαινίσσεστε τώρα; 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Υπαινίσσομαι ότι πρέπει να ψάξουμε γιατί ήταν τόσο χαλαρή η πολύ σκληρή σε άλλες περιπτώσεις στάση της αστυνομίας.Και το τελευταίο, επειδή μιλήσαμε για διασυρμό...

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μισό λεπτό, μισό λεπτό. 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Είναι σαφές αυτό, αφήστε με να ολοκληρώσω... 

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, αλλά όταν χτυπάει η αστυνομία καταγγέλετε καταστολή και όταν δεν χτυπάει καταγγέλετε σχέδιο; 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: [Γέλια] Λοιπόν. Εγώ απάντησα σ' αυτό. Επιτρέψτε μου. Εννοώ ότι όταν θέλει η αστυνομία, όταν θέλει η αστυνομία και έχει και έναν σχεδιασμό, μπορεί να προλαβαίνει καταστάσεις. Λοιπόν, θεωρώ πάρα πολύ, και το επαναλαμβάνω, περίεργη τη στάση.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: [Δεν ακούγεται]

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν είπαμε να πλακώσει, περίπου εγώ είδα να χαίρονται που γίνονται αυτά τα πράγματα. Και αν το συνδυάσω, κι αν το συνδυάσω, κι αν αν το συνδυάσω [διακόπτεται]...τώρα για τον διασυρμό της χώρας, αυτό ήθελα να πω.


Πηγές: Lenin Reloaded, Praxis

 


πηγή: φτου ξελεφτερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου