Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Φθιώτιδας καλούν σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο (Σάββατο 17 Νοέμβρη, ώρα 6μμ)



κατάλογος ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                                              
       Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης ενάντια στην δικτατορία και τους πάτρωνές της, σε μια από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας του λαϊκού κινήματος.
        Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό, γιατί ποτέ δε δικαιώθηκε. Δεν δικαιώθηκαν ποτέ οι αγώνες των
φοιτητών για Ψωμί-Παιδεία –Ελευθερία –Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία.
       Ο γιορτασμός του  στέλνει και σήμερα το μήνυμα του αγώνα και μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος , όσο δυνατός κι αν φαντάζει , δεν είναι ανίκητος.
       Οι  δυνάμεις του λαού  είναι αστείρευτες και ικανές να ανατρέψουν κάθε δικτατορία, ακόμα και τη δικτατορία των αγορών. Αυτήν που σήμερα καταδυναστεύει το λαό μας και όλους τους λαούς του κόσμου. Που γίνεται οδοστρωτήρας δημοκρατικών δικαιωμάτων και εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών  δημιουργώντας ατέλειωτα καραβάνια προσφυγιάς και μετανάστευσης.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ζητάει δικαίωση ιδίως σήμερα:
•που το ψωμί λείπει από χιλιάδες οικογένειες,
•που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού,
• που η δημόσια παιδεία, η υγεία η πρόνοια, εκτελούνται από τα «τανκς» των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών,
• που οι ελευθερίες μας περιστέλλονται, η δημοκρατία τσεκουρώνεται και τα δικαιώματα μας καταργούνται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών,
• που πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και λαϊκής συγκατάθεσης η χώρα μας παραδίνεται στη δικτατορία των αγορών
• που  η  εσωτερική και η εξωτερική μας πολιτική ορίζεται- ανοιχτά και χωρίς μάσκες- από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την Τρόικα.
       Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, με τον μέχρι τώρα αγώνα του, έχει απονομιμοποιήσει αυτή την πολιτική, που υπονομεύει τη χώρα μας,  οδηγεί σε πτώχευση τους εργαζόμενους και  παραδίδει όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει επί δεκαετίες σε ξένα προς το λαό μας συμφέροντα.
       Συνεχίζουμε στο δρόμο του “Νοέμβρη” με τους σημερινούς μας αγώνες. 
  Ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη θα  συνεχιστεί και θα δικαιωθεί. Είναι η υπόσχεσή μας στην γενιά του Πολυτεχνείου του ’73 και στις γενιές που έρχονται.
  Με τους στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου καλούμε  όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου ( Πλ. Διάκου).
         « Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο .
                     Όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς».
ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου