Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο αγώνας συνεχίζεται, 48ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ

Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία (Παρασκευή και Σάββατο) οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ την κινητοποίησή τους για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλει ο όμιλος Φουρλή (ιδιοκτήτης της επιχείρησης).
Σήμερα Παρασκευή, επίσης, στις 9 το πρωί εκδικάζεται η αίτηση της επιχείρησης για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία.
Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στο κατάστημα του Κηφισσού ενώ το επιχειρησιακό σωματείο

(πανελλαδικό) είχε κηρύξει 4ωρη!
Την στήριξη του αγώνα εκφράζει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων βγάζοντας μάτι όμως ότι στην ανακοίνωσή της δεν στηρίζει την απεργία που αποφάσισαν με συνέλευση οι εργαζόμενοι αλλά την 4ωρη του σωματείου του οποίου η στάση ήταν αυτή της συνδιαλλαγής με την εργοδοσία, επίσης σε όλο το κείμενο δεν αναφέρεται στις μειώσεις μισθών παρά μόνο στις απολύσεις, στους μισθούς αναφέρεται μόνο στα σύνθημα στο τέλος. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και η ίδια υπέγραψε συμβάσεις με μειωμένους μισθούς στο όνομα της υπεράσπισης των ...συμβάσεων!
Η εταιρεία προσπάθησε για να μπορέσει να λειτουργήσει το κατάστημα, να μεταφέρει εργαζόμενους από τα Σπάτα, κάτι που το αρνήθηκαν οι εκεί εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτοί που εξακολουθούν να το λειτουργούν είναι είτε διοικητικοί υπάλληλοι, είτε υπάλληλοι από άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Φουρλή που ανήκουν τα ΙΚΕΑ της Ελλάδας, είτε ένα μικρό ποσοστό (κάτω του 10%) εργαζόμενων που κάτω από την πίεση και το φόβο υπέγραψαν τις συμβάσεις που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία. Και πάλι όμως η λειτουργία του γίνεται με μεγάλες δυσκολίες. Επίσης από όσους πάνε στο κατάστημα για αγορές, αγνοώντας τι συμβαίνει, όταν ενημερώνονται οι περισσότεροι αποχωρούν, αρκετοί μάλιστα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης σωματείων, λαϊκών επιτροπών και λαϊκών συνελεύσεων έξω από το κατάστημα. 


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου