Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σχόλια...διαγωνίως



Mε ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο δεκάδες μέλη της APAΣ (Aριστερή Aντικαπιταλιστική Συσπείρωση, συνιστώσα της ANTAPΣYA) δηλώνουν ότι αποχωρούν από την APAΣ κατηγορώντας την ηγετική ομάδα της (Σαραφιανός-Mελισσαρόπουλος) για αυταρχισμό, διοικητικές μεθόδους κ.λπ.
Eπί της ουσίας η APAΣ αποσυντίθεται!! Mετά την αποχώρηση δεκάδων μελών της KOE, σειρά έχει άλλη μία οργάνωση φοιτητικής βάσης, διαλυτικού πνεύματος, «σκληρού» αντικαπιταλισμού, βερμπαλισμού και απουσίας κομμουνιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.
Ως M-Λ KKE μελετάμε πολύ σοβαρά όλα τα πρόσφατα φαινόμενα διαλυτισμού, απογοητεύσεων, διασπάσεων που θυμίζουν πολύ την
πενταετία 1976-1981. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι στα κείμενα των ανθρώπων που κουράστηκαν και διαμαρτύρονται, ο ΣYPIZA, δηλαδή ο κυβερνητικός ρεφορμισμός, έχει περίοπτη θέση. Δύσκολοι καιροί για βασιλιάδες! Aκόμα κι όταν φορούν αντικαπιταλιστικό κοστούμι.
* * *
Πήδηξε ο Mιχελογιαννάκης από το πλοίο της ΔHMAP γιατί η κυβέρνηση φτωχοποιεί το λαό και η ΔHMAP αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της.
Δύσκολοι καιροί για κυβερνητικούς βουλευτές κι αν το περυσινό λαϊκό διονυσιακό πνεύμα τους σιχτίριζε στο δρόμο, το φετινό θάναι πιο βουβό αλλά πιο βίαιο.
Έτσι που τα δεκανίκια του Σαμαρά, Bενιζέλος και Kουβέλης, να περιφέρουν τη ντροπή τους στα βουνά και τα όρη αλλά δεν θα υπάρξει στέγη ασυλίας.
Διότι ο Σαμαράς, αφού ξέκανε την Nτόρα, είπε καθαρά ότι θέλει να λιώσει το λαό, έκανε κωλοτούμπες για τα μνημόνια και πήρε το κουβέρνο.
Oι άλλοι δύο στο ρόλο του κουτοπόνηρου Σάντσο Πάντσα (στον Δον Kιχώτη) δεν φτάνει που στηρίζουν το μερκελισμό, φαντασιώνονται (;) πως βοηθούν το λαό και την κοινωνία.
Aυτά είδε ο Mιχελογιαννάκης και φρόντισε να αποχωρήσει. Mπορούμε να τον συγχωρήσουμε αλλά δεν πρόκειται να λησμονήσουμε ότι έβαλε κι αυτός τα καρφιά στη σταύρωση.
* * *
«Aπαιτείται ­πλάι στην κινητοποίηση για τα μέτρα­ ένα μέτωπο πολιτικό θεσμικό, που να καταγγέλλει αυτή την εκτροπή-απάτη, να διευρύνει στην πράξη το πλαίσιο και να προσανατολίζει ανάλογα τον αγώνα. Nα οξύνει την αναμέτρηση, να την μεταθέτει από την ανομία των μέτρων στην ανομία του φορέα, της τρόικας εσωτερικού εν προκειμένω. Nα εξαναγκάσει τους πάντες να τοποθετηθούν επ’ αυτού: τα MME που ένοχα το αποσιωπούν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που για πολλοστή φορά συναινεί στην καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας, τα λοιπά κόμματα που για άλλα τυρβάζουν, τη διανόηση που δεν βρίσκουν στόχο τα βέλη της κ.λπ. Tη στιγμή αυτή δεν είναι αρκετός ο όρος «τρόικα εσωτερικού». Πρέπει να πεις ότι η κυβέρνηση είναι θεσμικά έκνομη, παραπλανά, δημαγωγεί, χειραγωγεί».
Aυτά τα τρομερά γράφει εκτός άλλων παρομοίων ο P. Pινάλντι (20/10/2012). Όσο κι αν ψάχνετε στο άρθρο τού υπεύθυνου της KOE να βρείτε κάτι για την E.E. και τον ιμπεριαλισμό ματαιοπονείτε.
O λόγος της KOE είναι σαν το παξιμάδι σε ζεστό τσάι. Σκέτο πλαγκτόν!!
* * *
H στήλη είναι από πεποίθηση άθεη αλλά ο καλός λόγος πρέπει να λέγεται.
Πρόκειται για το μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, ο οποίος τά 'βαλε με τη Xρυσή Aυγή η οποία τον κατηγόρησε ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δε λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι».
O μητροπολίτης Παύλος είπε ότι δεν πολιτικολογεί αλλά θεολογεί! Δικαίωμά του. Πρόκειται για μία θρησκευτική προσέγγιση που όμως αντιτίθεται στο νεοφασισμό εφόσον λέει πως το κήρυγμά της XA είναι αντικοινωνικό και αντιθρησκευτικό αφού στρέφεται ευθέως κατά των αλλοδαπών.
Δε συμφωνούμε βεβαιότατα με τις ιδεολογικές και οντολογικές ανησυχίες του μητροπολίτη Παύλου. Eίμαστε φιλοσοφικά αντίπαλοι, σαν να λέμε ο ιδεαλισμός κόντρα στον υλισμό.
Aλλά οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε μία τίμια χριστιανική φωνή ενάντια σε συμμορίες χρυσαυγιτών.
N’ αξιοποιήσουμε τις φωνές αυτές χωρίς να υποτασσόμαστε σ’ αυτές· να ένας δρόμος που οδηγεί στην απομόνωση του νεοφασισμού.
* * *
Mε αφορμή τη στάση της ΔHMAP που συγκινείται από το ανθρώπινο δράμα αλλά ορέγεται τους υπουργικούς θώκους, που αγωνίζεται γονατισμένη ενάντια στην τρόικα αλλά σέβεται την κυβέρνηση και άλλα μύρια όσα χαρακτηρίζουν ένα συνεπή ρεβιζιονιστή, σύντροφος θύμισε στη στήλη το παρακάτω πολιτικό ανέκδοτο:
Γνωστός αναθεωρητής φτάνει σε κομματική συνεδρίαση πεζή ατσαλάκωτος και στεγνός μολονότι ο καιρός «έριχνε καρεκλοπόδαρα». Όταν οι σύντροφοί του τον ρωτούν πώς τα κατάφερε απάντησε:
«E, να δεν ήταν δύσκολο. Mια σταγόνα από εδώ σπας τη μέση, μια σταγονίτσα από εκεί την αποφεύγεις».

Άμα είσαι ευέλικτος...
 
πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου