Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ανοικτή εκδήλωση στην Αθήνα: εκφράστηκε ομόφωνα η θέληση για το αποφασιστικό προχώρημα της Πρωτοβουλίας

Με συμμετοχή πολλών δεκάδων αγωνιστών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10/11, η ανοικτή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, στην Αθήνα, με θέμα «Αναγκαιότητες, Στόχοι και Καθήκοντα», μπροστά στην ιδιαίτερα απαιτητική για το λαό και το εργατολαϊκό κίνημα, περίοδο, που ξανοίγεται, μπροστά μας.
Μετά απ’ τις δύο εισηγήσεις, εκ μέρους των οργανωμένων δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν στη δημιουργία της Πρωτοβουλίας τον περασμένο Απρίλη, (ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ), ακολούθησε πλήθος τοποθετήσεων και παρεμβάσεων, απ’ τους συμμετέχοντες αγωνιστές. Πολλές τοποθετήσεις, αναφέρθηκαν στο ζήτημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και των χαρακτηριστικών του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, αλλά και του χαρακτήρα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που πρέπει ν’ αναπτυχθεί. Άλλες τοποθετήσεις εστίασαν στο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Πρωτοβουλία, στον τρόπο κίνησης και λειτουργίας της, στα μέτωπα που πρέπει ν’ ανοίξει, στη ουσιαστική συγκρότησή και υπόστασή της κεντρικά και τοπικά, σε γειτονιές και σε χώρους, στην επεξεργασία, το άνοιγμα και τη συγκεκριμενοποίηση άποψης, σε μια σειρά ζητήματα.
Διακηρύχθηκε ομόφωνα και αποφασιστικά η επιθυμία το εγχείρημα αυτό να προχωρήσει. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε με σταθερό βήμα όχι στη δημιουργία ενός «μετώπου» ακόμα όπου οι διαφορές θα κρύβονται κάτω απ’ το χαλί. Με βασική επιδίωξη την κοινή παρέμβαση παντού, γεγονός ενδεικτικό της υπεύθυνης στάσης με την οποία αντιμετωπίζεται η προσπάθεια, πρέπει η Πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα πλατύ όχημα μαζικής λαϊκής πάλης και αντίστασης.
Να προχωρήσει την υπόθεση της εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση της χώρας. Να προχωρήσει την κατεύθυνση της αντίστασης στην καπιταλιστική επίθεση, κόντρα σε λογικές «εκλογικών διεξόδων», «αριστερών κυβερνήσεων» και «μεταβατικών προγραμμάτων». Να επιδιώξει να κινηθεί, μέσα στις πλατειές λαϊκές μάζες, στην εργατική τάξη, τους ανέργους, τη νεολαία, ν’ αγκαλιάσει τα προβλήματα και τους αγώνες τους, στην προοπτική διαμόρφωσης ορατού ρεύματος, μέσα στην κοινωνία.
Αποφασίστηκε η Πρωτοβουλία, στηριγμένη στη βάση του κεντρικού πολιτικού προσανατολισμού που συγκροτήθηκε την περασμένη Άνοιξη, να προχωρήσει άμεσα στην επικαιροποίηση των θέσεών της. Να στραφεί σταθερά στο δρόμο του λαϊκού, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, για να ανατραπεί η βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.. Ενάντια στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας, του εξωραϊσμού του αστικού κράτους, της υποταγής και της καπιταλιστικής διαχείρισης.
Στην εκδήλωση συγκροτήθηκε Παναττικό Συντονιστικό, που θα λειτουργεί ανοικτά, σε τακτική βάση, θα συντονίζει την κίνηση της Πρωτοβουλίας και θ’ αποφασίζει με δημοκρατικές διαδικασίες τα κάθε φορά επόμενα βήματα και παρεμβάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου