Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Απέβαλαν μαθήτρια επειδή σήκωσε τη γροθιά της στην παρέλαση

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20121102/low/newego_LARGE_t_1101_54126082.JPGΣτην αποβολή μιας 17χρονης μαθήτριας επειδή κατα τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε τη γροθιά της, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησε διευθύντρια Λυκείου στον Πύργο.
Η αποβληθείσα δεν είναι η πρώτη φορά παρέλασε με τη γροθιά σηκωμένη, αφού ανάλογη κίνηση είχε κάνει και κατά την παρέλάση της 25ης Μαρτίου.

Εκείνη τη φορά η διευθύντρια του σχολείου της (2ο Λύκειο Πύργου) είχε αρκεστεί απλώς σε μία παρατήρηση. Σύμφωνα με το ilialive.gr η κοπέλα απαντά ότι «Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους». 

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου