Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη των διοικητικών υπηρεσίων του ΤΕΙ Λαμίας




Σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ Λαμίας προχώρησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι, για να μην αποσταλούν λίστες ονομάτων με τους υπό διαθεσιμότητα – απόλυση συναδέλφων τους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, που καθόρισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενάντια στις απολύσεις, που φέρνει το Μνημόνιο 3.
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ


                                     Αρ. Πρωτ. 45/12-11-2012





 Απόφαση Γενικής συνέλευσης
Συνεδρίαση 12-11-2012
         Την Δευτέρα 12-11-2012 τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Λαμίας συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αφορμή την ψήφιση του νόμου 4093/2012, ΦΕΚ222/12-11-12 (έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής πολιτικής 2013-2016) που αποτελεί καταστροφικό χτύπημα στους  εργαζόμενους και στην κοινωνία στο σύνολο της. Στην συνέλευσή μας αφού λάβαμε υπόψη το έγγραφο 255/10-11-2012 της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ομόφωνα αποφασίσαμε τα παρακάτω:
- ΚΑΤΑΛΗΨΗ των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Λαμίας την Τρίτη 13   Νοεμβρίου.
- Κήρυξη του Συλλόγου σε Διαρκή Γενική Συνέλευση.
- Συντονισμό των δράσεων με τους άλλους πρωτοβάθμιους Συλλόγους του Ιδρύματος.
- Συντονισμό της δράσης μας με τις αποφάσεις της ΟΔΠΤΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ο νόμος αυτός συνολικά είναι ότι πιο σκληρό  αντιλαϊκό και καταστροφικό έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα. Η εφαρμογή των διατάξεων αυτών απειλεί άμεσα την ίδια την εργασιακή μας υπόσταση και έτσι την αντιμετωπίζουμε.
H κατάληψη έχει ως σκοπό να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων και καταστάσεων οποιουδήποτε συναδέλφου. Απόφαση μας είναι να εμποδίσουμε με δυναμικό τρόπο τις διαδικασίες ώστε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας σε κανένα Ίδρυμα.
Παράλληλα με όλες τις παραπάνω ενέργειες αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο του Συλλόγου μας προς την Διοίκηση του Ιδρύματος, με το οποίο θα την καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να κλείσει το Ίδρυμα και να μην συντρέξει σε αυτήν την κατεύθυνση δίνοντας καταστάσεις και στοιχεία για τους συναδέλφους.
        Είναι σαφές ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί με την ίδια αγωνιστική διάθεση από όλους τους συναδέλφους είτε είναι ΙΔΑΧ είτε είναι μόνιμοι. Όλοι  αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο της απόλυσης, ανεξάρτητα από το εάν φαίνεται σε πρώτη φάση να γίνεται αναφορά στους ΙΔΑΧ. Αυτό δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα είναι η ίδια η πραγματικότητα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. Ο σχεδιασμός προβλέπει απολύσεις από όλους τους κλάδους, τις εργασιακές σχέσεις και τις κατηγορίες (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ).
                                                                    

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου