Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία με καταλήψη του δημαρχείου Λαμίας, κλειστός και ο ΧΥΤΑ



katalipsi_skoupidia_420_aftodioikisiΚύμα κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στους Δήμους όλης της χώρας  με καταλήψεις  σε δημοτικά κτίρια και ΧΥΤΑ  οι οποίοι αντιδρούν στα νέα μνημονιακά μέτρα , τον αντιλαϊκό κρατικό προυπολογισμό και στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης όλων των δημοτικών υπηρεσιών. Στη Λαμία οι  εργαζόμενοι στο Δήμο από το πρωί κατέλαβαν το
Δημαρχείο Λαμίας. Απεργούν επίσης, οι εργαζομενοι στην καθαριότητα με το ΧΥΤΑ να παραμένει κλειστός μέχρι την Πέμπτη και τα σκουπίδια να συσωρεύονται στους δρόμους της πόλης.
Οι εργαζόμενοι  στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωστοποιούν στο κοινό ότι  δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων και ο ΧΥΤΑ Λαμίας, θα παραμείνει κλειστός, από το Σάββατο 3/11/2012 έως και την Τετάρτη 7/11/12 οπότε και θα ληφθεί εκ νέου απόφαση από την ΠΟΕ –ΟΤΑ και τους κατά τόπους Συλλόγους για τη συνέχιση ή μη των Κινητοποιήσεων .
Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και της αισθητικής εμφάνισης του Δήμου μας, παρακαλούν τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα στους κάδους κατά τις ημέρες των κινητοποιήσεων .
Ιδιαίτερη έκκληση, απευθύνουν στους καταστηματάρχες για την αποφυγή απόθεσης χαρτοκιβωτίων και άλλων ειδών συσκευασίας και ογκωδών αντικειμένων που θα δυσχεραίνουν, τη λειτουργία της αγοράς.
 Αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί και την Τετάρτη το απόγευμα στις 6μμ  οι εργαζόμενοι στους Δήμους στο Νομό Φθιώτιδας θα συμμετάσχουν μαζικά στην ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στην πλατεία Διάκου.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους-μέλη της, καθώς επίσης και όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.
«Η επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια είναι πρωτοφανής σε αγριότητα και σφοδρότητα. Σχεδιάζουν για εμάς και τα παιδιά μας συνθήκες εθνικής υποτέλειας και δουλοπρέπειας. Γι’ αυτό, είναι ανάγκη μέσα από τις πολύμορφες απεργιακές μας κινητοποιήσεις να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας για να μην ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα νέα μέτρα, για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… δεν θέλουμε άλλους σωτήρες!!! Η μόνη ΛΥΣΗ είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ των μέτρων που προσπαθεί να ψηφίσει η παραπαίουσα συγκυβέρνηση. Κι αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν ΟΛΟΙ σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία και παλέψουμε για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας.
Επίσης η  ΠΟΕ ΟΤΑ αναφερεται και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης οργανισμών των δήμων, που όπως εκτιμά θα προέλθει από την κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, για τους οποίους δεν διατίθενται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μόνο από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αντίθεσή της στο πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία», μέσω του οποίου οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται, «ενοικιάζουν» εργαζόμενους για την κάλυψη εργασιών που σχετίζονται με συντήρηση πρασίνου, οδοποιία, οδοκαθαρισμό κ.α..  Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, «βασικό μνημονιακό στόχο, ως φάρμακο στην κρίση, αποτελεί η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου