Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

6 Δεκέμβρη 2008. Η κυβέρνηση της ΝΔ συντόνιζε την εκδικητική μανία του κεφαλαίου ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας που μόλις είχε βγει από ένα νικηφόρο αγώνα στα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Οι αλήτες φοιτητές, οι ανεπρόκοποι, οι θαμώνες των Εξαρχείων, αυτοί που διαταράσσουν την τάξη και άλλα τέτοια έφτιαχναν το κλίμα καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και σύσσωμα τα ΜΜΕ. Είναι αυτό το αντιδραστικό κλίμα ενάντια στην νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό που όπλισε το χέρι του Σαραλιώτη και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16 χρονο Γρηγορόπουλο, που αμέσως έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και ενός ολόκληρου λαού. Η δολοφονία που έγινε η αφορμή να εκδηλωθεί ο Δεκέμβρης της νεολαίας.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη έκφρασε την οργή του λαού και της νεολαίας ενάντια στο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της μαζικής εξαθλίωσης. Ο λαός και η νεολαία εκδήλωσαν έμπρακτα την οργή τους απέναντι σε ένα σύστημα που τους αλυσοδένει και τους σκοτώνει εν ψυχρώ. Ο Δεκέμβρης έσπασε τον φόβο και τον τρόμο που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν έκφρασε τις διαθέσεις και τις επιθυμίες τον καταπιεζόμενων για μια ζωή με ελευθερίες.
Από τότε έως τα σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η ελληνική αστική τάξη παράδωσε τον ελληνικό λαό στους δυτικοευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές και έβαλε την χώρα στον γύψο των μνημονίων. Οι πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της μαζικής εξαθλίωσης παροξύνθηκαν. Οδήγησαν τον μισό πληθυσμό της χώρας 5.500.000 έλληνες να ζουν στα όρια της φτώχειας με μια επίσημη ανεργία της τάξης του 26%. Την ίδια ώρα που το ελληνικό κεφάλαιο πλέον κάτω από την άμεση εποπτεία των ξένων αφεντικών δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να θωρακίζεται απέναντι στον εχθρό λαό. Η κυβέρνηση της τρόικας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενισχύουν το πραγματικό κράτος και θωρακίζουν το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο απέναντι στις αυριανές εξεγέρσεις και αντιστάσεις του λαού. Φτιάχνουν στρατιωτική αστυνομία, ετοιμάζονται να απαγορεύσουνε τις διαδηλώσεις, εφαρμόζουν τον τρομονόμο απέναντι στους λαϊκούς αγωνιστές, συλλαμβάνουν και τρομοκρατούν όποιον αντιστέκεται στις πολιτικές τους. Στο πρόσωπο των μεταναστών βρήκανε τον αδύναμο κρίκο ώστε να νομιμοποιήσουν τον φόβο και τον τρόμο, ώστε να ξεφτιλίσουν την ανθρώπινη αξία. Συνεχίζουν πιο έντονα να τροφοδοτούν το μίσος τον σωμάτων ασφαλείας ενάντια στους μετανάστες, στον λαό και την νεολαία, ενώ πλέον η πολιτική τους υπέθαλψε και ενίσχυσε το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Και συνεχίζουν… Αυτό επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πως θα μας αλυσοδέσουν, θα μας φιμώσουν, θα μας πειθαναγκάσουν να αποδεχτούμε το μέλλον της σύγχρονης δουλείας. Πως θα καταφέρουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους στις σύγχρονες σταυροφορίες που ετοιμάζουν στην Μέση Ανατολή.

Να μην τους περάσει. Και ο λαός πρέπει και μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του. Να ανεβάσει μάλιστα και τον πήχη ψηλότερα. Αυτό επιβάλλει η εποχή μας.
Η δολοφονία του Αλέξη μας θυμίζει με ποιον έχουμε να κάνουμε, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός για το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Να οργανωθούμε στην γειτονιά μας, στην δουλειά μας, στα σχολεία και τις σχολές
Να μην επαναπαυτούμε. Δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες λύσεις και εκλογικές νίκες.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τον δρόμο του μαζικού και παρατεταμένου αγώνα.
Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και την ζωή μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Θεσσαλονίκη 6 Δεκέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου