Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΙΝOΡΘΩΣΗ - Άρθρα της περιόδου 1984-2008»

Oι «Μορφωτικές Εκδόσεις» παρουσιάζουν το βιβλίο του σ. Αντώνη Παπαδόπουλου:  «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΙΝOΡΘΩΣΗ - Άρθρα της περιόδου 1984-2008»
Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται άρθρα και κείμενα ομιλιών που έγραψε ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος στη διάρκεια της εικοσιπενταετίας 1984-2008 για το ζήτημα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη Σοβιετική Ένωση.
Τα κείμενα αυτά μεθοδολογικά αναφέρονται σε τρεις περιόδους.
Α. Στην περίοδο της γκορμπατσοφικής περεστρόικα 1984-1989. Με τα κείμενα αυτά ξεσκεπάζεται και αντικρούεται το αντεπαναστατικό περιεχόμενο της γκορμπατσοφικής περεστρόικα και καταδείχνεται πως η Σοβιετική Ένωση βαδίζει ολοταχώς προς τον ανοιχτό, τυπικό, κλασικό καπιταλισμό.
Β. Στην περίοδο της τελευταίας φάσης της περεστρόικα 1990-1991, όπου ήδη όλα τα ρεβιζιονιστικά καθεστώτα των χωρών της Α. Ευρώπης είχαν κατεδαφιστεί με τη «βοήθεια» του Γκορμπατσόφ και στην πολιτική εξουσία αυτών των χωρών είχαν αναρριχηθεί οι πιο μαύρες αντικομμουνιστικές δυνάμεις που εφάρμοζαν τον πιο άγριο καπιταλισμό.
Γ. Στην τελευταία περίοδο τα άρθρα που δημοσιεύονται αντικρούουν τις θέσεις που πρόβαλλε η ηγεσία του ΚΚΕ για το ζήτημα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, τόσο στη Συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε γι’ αυτό το σκοπό, τον Ιούλη του 1995, όσο και στις «Θέσεις της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό» που δημοσιεύθηκαν τον Oκτώβρη του 2008, για το 18ο συνέδριό του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απρίλη στις 7.30μμ
στο Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, Γκάζι
(Σταθμός Μετρό Κεραμικός).
Την παρουσίαση θα συντονίσουν προλογίζοντας το βιβλίο οι σ. Θανάσης Τσιριγώτης και Χρήστος Κάτσικας
.


πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου