Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Για το συνδικάτο οικοδόμων Φθιώτιδας

Προκήρυξη
της Αγωνιστικής Ταξικής Κίνησης Οικοδόμων
για τις εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Φθιώτιδας

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι και άνεργοι
Οι φετινές εκλογές στο σωματείο μας γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο.
  • Στη συντριπτική πλειοψηφία οι οικοδόμοι είμαστε άνεργοι.
  • Οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε καν τα ένσημα να μπούμε στο μειωμένο ταμείο ανεργίας.
  • Δεν έχουμε ούτε τις προϋποθέσεις για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Η μείωση των ενσήμων, μειώνει-σχεδόν καταργεί το δωρόσημο.
  • Σαν να μην έφταναν οι μεγάλες περικοπές που έγιναν στις συντάξεις πείνας των οικοδόμων, έρχονται νέες μειώσεις και νέο τσεκούρωμα στις συντάξεις μας αφού ο υπολογισμός θα γίνεται πλέον με βάση τα μειωμένα ένσημα. Με το τελευταίο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του 3ου μνημονίου μας ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης από τα 58 στα 60.
  • Κόβεται από το 2013 το χειμερινό επίδομα, ενώ όποιος συμπληρώνει τα τελευταία χρόνια 400 μέρες συνεχούς επιδότησης ανεργίας, δε θα μπορεί να μπει ούτε ταμείο ανεργίας.
  • Οι επιδοτήσεις ενοικίου έχουν επίσης καταργηθεί.
Οι οικοδόμοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, είμαστε αντιμέτωποι με την πείνα, την ανεργία και την καταστροφή. Χιλιάδες εργατικές οικογένειες είναι χωρίς μεροκάματο, με προβλήματα στέγης, θέρμανσης, διατροφής κλπ Αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ, σε συνεργασία με τη ντόπια πλουτοκρατία, με τα κόμματα του κεφάλαιου και με τις κυβερνήσεις τους, έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα επιτίθεται στην εργατική τάξη, χτυπάνε τα δικαιώματά μας και θέλουν να μας πάρουν πίσω όλα αυτά που καταφέρανε να κερδίσουμε με τους αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια. Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, στην Ελλάδα του ’40 και του ’50, στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της μετανάστευσης.
Η επίθεση αυτή δεν θα σταματήσει. Το κεφάλαιο είναι αχόρταγο για κέρδη. Μας περιμένουν χειρότερες μέρες, αν εμείς με τους αγώνες μας δεν τους εμποδίσουμε. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Η «ανάπτυξη» που υπόσχονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, το «φως στο τούνελ» όπως λένε, είναι για το κεφάλαιο, για τις κατασκευαστικές εταιρείες, για το Μπόμπολα και τους άλλους ντόπιους και ξένους εργολάβους. Η επανέναρξη των οδικών αξόνων που μας διαφημίζουν, αν γίνει και όταν γίνει (ζήσε Μάη…), θα γίνει με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, με μεροκάματα πείνας και με πετσοκομμένα τα εργατικά δικαιώματα. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από μια τέτοια «ανάπτυξη» για το κεφάλαιο.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των οικοδόμων αλλά και συνολικά το εργατικό κίνημα αποδείχθηκε ανήμπορο να αποκρούσει αυτή την επίθεση του συστήματος. Οι πολιτικές γραμμές και οι πολιτικές απόψεις και παρατάξεις που κυριαρχούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Με τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας, της κυβερνητικής στήριξης, των «εποικοδομητικών» προτάσεων κλπ αποσυγκρότησαν την εργατική τάξη, διέλυσαν τα συνδικάτα, έδιωξαν τον κόσμο από τα σωματεία και τα κατάντησαν σωματεία σφραγίδες και εκλογικούς μηχανισμούς.
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εδώ και χρόνια έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις. Χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Στην ουσία συναινούν στα Μνημόνια γι αυτό και ακολουθούν μια πολιτική αδράνειας, εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής, αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων, υπονόμευσης και διάσπασης των εργατικών κινητοποιήσεων.
Διαλυτική γραμμή για το κίνημα έχουν και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του κυβερνητισμού και της συνδιαχείρισης (Αυτόνομη Παρέμβαση) που υπονομεύουν και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους με εκλογικές αυταπάτες. Αυταπάτες δηλαδή οτι οι εκλογές είναι η λύση, ότι διέξοδος δεν είναι οι αγώνες αλλά οι κάλπες και «η κυβέρνηση της αριστεράς» που θα συνεννοείται και θα συνεργάζεται με τους ιμπεριαλιστές δυνάστες μας.
Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και της διοίκησής της που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ γιατί διέσπασε και διέλυσε το οικοδομικό κίνημα. Συνέπεια αυτής της πολιτικής της ομοσπονδίας ήταν να βρεθούμε οι οικοδόμοι, διασπασμένοι και ανοργάνωτοι. Να μη μπορέσουμε να δώσουμε μαζική κι οργανωμένη απάντηση στην επίθεση του συστήματος και να χάνουμε το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας. Δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε ούτε την κλαδική μας σύμβαση, με αποτέλεσμα να ισχύουν τα μεροκάματα πείνας της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. (με έξι τριετίες ο έγγαμος οικοδόμος παίρνει 36,65 ευρώ!!!).
Τα ίδια βλέπουμε και στο δικό μας Συνδικάτο που από ένα μαζικό, ζωντανό και αγωνιστικό σωματείο έχει καταντήσει ένα σωματείο-σφραγίδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο σχεδόν δεν λειτουργεί, συνελεύσεις δεν γίνονται, οι συνάδελφοι οικοδόμοι δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες και στη δράση του συνδικάτου κλπ

Συνάδελφοι
Πρέπει να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την κατάσταση. Οι οικοδόμοι μπορούμε και πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας το σωματείο. Να το κάνουμε ξανά ένα μαζικό και ζωντανό σωματείο. Να τερματίσουμε τη διάσπαση. Να φέρουμε τους μετανάστες συναδέλφους στο συνδικάτο, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και ενωμένοι θα τα παλέψουμε. Να δημιουργήσουμε επιτροπές ανέργων που θα διεκδικούν συλλογικά το δικαίωμά τους στη ζωή κόντρα στη φοροληστεία του συστήματος.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μπούμε μαζικά στους αγώνες, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας. Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της πείνας και της ανεργίας. Για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Να συμβάλλουμε κι εμείς στη μεγάλη αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα πετάξει από τη χώρα ΕΕ και ΔΝΤ και θα ανατρέψει τη ντόπια πλουτοκρατία, για να μπορέσει η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας, να πάρουν τη ζωή τους στα δικά τους χέρια.

Συνάδελφοι, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
Γραφτείτε στο συνδικάτο. Πάρτε μέρος στις συνελεύσεις. Να απαιτήσουμε ανοιχτά Διοικητικά Συμβούλια που να μπορεί να παίρνει μέρος και να παρακολουθεί κάθε οικοδόμος, κάθε μέλος του σωματείου.
Μαζικά, ενωτικά, με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ, να παλέψουμε για:

  • Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα που να καλύπτει το κόστος της ζωής.
  • Άμεσα στο ταμείο ανεργίας όλοι οι άνεργοι οικοδόμοι. Χωρίς προϋποθέσεις. Αύξηση του ταμείου στο ύψος των αναγκών μας
  • Πλήρη χωρίς προϋποθέσεις και όρους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας στον ασφαλιστικό χρόνο.
  • Να μην κοπεί αλλά να αυξηθεί το χειμερινό επίδομα.
  • Να δοθούν επιδοτήσεις ενοικίου.
  • Να μην ανέβουν τα όρια ηλικίας απ τα 58 στα 60.
  • Όχι περικοπές αλλά αυξήσεις στις συντάξεις.
  • Να μην κοπεί το ρεύμα σε άνεργους συναδέλφους που δεν μπορούν να πληρώσουν. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
Πάρτε όλοι μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου μας
Σάββατο 18 Μάη από 5 μμ έως 8 μμ και Κυριακή 19 Μάη από 8 πμ έως 8 μμ
στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Αγωνιστική Ταξική Κίνηση Οικοδόμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου