Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Εκτακτη Γ.Σ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας για κατάργηση οργανικών, διαθεσιμότητες και απολύσεις (Τρίτη, 4 Ιουνίου, 19:30)



Συνάδελφοι
Μετά τις αρνητικές εξελίξεις για τους εκπαιδευτικούς τόσο με την ψήφιση της αύξησης ωραρίου, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και την επιστράτευση όσο και με την «αναστολή» της απεργιακής απάντησης από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο καταστροφικό της έργο. Με μια κατάπτυστη εγκύκλιο που «καταργεί» ακόμα και νόμους προσπαθεί να συκοφαντήσει, να τρομοκρατήσει και εν τέλει να επιβάλει βίαια μετακινήσεις, κατάργηση οργανικών και απολύσεις υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της έναντι των «δανειστών».

 Έτσι επέβαλαν στα ΠΥΣΔΕ απλά να επικυρώσουν τους προϋπολογισμένους με αλχημείες από το υπουργείο «παιδείας» πίνακες υπεραριθμιών (τα κενά είναι είδος προς εξαφάνιση). Η «απόφασή» της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ (υπηρεσιακοί) επικυρώνει 301 υπεραριθμίες (έναντι 309 του υπουργείου) και 36 κενά (όσα και το υπουργείο) και εφαρμόζει πλήρως τις κυβερνητικές οδηγίες αρνούμενο να υιοθετήσει την πρόταση των αιρετών να γίνουν οι υπολογισμοί όπως τα προηγούμενα χρόνια (είναι ένα θέμα, αν θεωρούνται ακόμα «συνάδελφοί» μας αυτοί που θα υπογράψουν το πογκρόμ μετακινήσεων και απολύσεων).
 Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει επικοινωνιακά και να συνεχίσει τη συκοφάντηση του κλάδου («περισσεύουν», «κάθονται και πληρώνονται», «τεμπέληδες» κτλ) το προαποφασισμένο ποσοστό υπεράριθμων εκπαιδευτικών (25-30% πανελλαδικά, 26% στη Φθιώτιδα) αλλά και απειλεί πλέον τον επιστρατευμένο κλάδο μας με υποχρεωτικές μετακινήσεις, κατάργηση οργανικών, διαθεσιμότητες και απολύσεις. Και ασφαλώς, θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας τις επιλογές της στις πανελλήνιες εξετάσεις όπου εξοντώνει ψυχολογικά μια ολόκληρη γενιά μαθητών, καθώς και τους γονείς τους που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε οικονομικά στο γαϊτανάκι των εξόδων της δωρεάν παιδείας. Ο ταξικός διαχωρισμός σε όλο του το μεγαλείο!!
 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καλεί τους συναδέλφους σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στο Εργατικό Κέντρο (Πλατεία Διάκου 1)και ώρα 19:30, για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε για τη στάση μας από δω και πέρα.
 Να σπάσουμε το φόβο. Κανένας μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου