Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μ-Λ ΚΚΕ: Κατασκευασμένη από τα πιο φθαρμένα υλικά, από τις πιο ακραιφνείς, μνημιόδουλες δυνάμεις η νέα αντιδραστική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης "εθνικής ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας", μια νέα κυβέρνηση "εθνικής ευθύνης" στήθηκε άρον-άρον, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την αποχώρηση της "αριστερής" γαρνητούρας της ΔΗΜΑΡ, που εξαγγέλνει μια νέα "επανεκκίνηση".
Κατασκευασμένη η δικομματική κυβέρνηση από τα πιο φθαρμένα υλικά, από τις πιο ακραιφνείς, μνημιόδουλες δυνάμεις που διαθέτουν τα δυό κόμματα -στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος και της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, είναι επιφορτισμένη να επιβάλλει άμεσα, με επιταχυνόμενο ρυθμό, χωρίς καθυστερήσεις και ελιγμούς όλα τα αποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα και όσα νέα απαιτηθούν για την εκπλήρωση των μνημονιακών στόχων. Καλείται να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε νέα φοροληστρικά μέτρα, σε μειώσεις συντάξεων και μισθών για την κάλυψη των ελλειμάτων του προϋπολογισμού.
Οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης ήδη σημειώνουν με έμφαση τη "μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα" που θα έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα, προϊδεάζοντας ακριβώς για την καταιγιστική, σαρωτική επίθεση που θα επακολουθήσει.
Όλα όμως δείχνουν πως και η νέα αντιδραστική κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη που είχαν και όλες οι προηγούμενες της μνημονιακής περιόδου. Το ντόπιο αστικό πολιτικό σύστημα έχει μπεί τα τελευταία χρόνια της επιβολής των μνημονίων σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας και κυβερνητικών κρίσεων.
Πάνω στο σώμα της λεηλατημένης χώρας και ενός καθημαγμένου λαού καμιά αστική κυβερνητική εκδοχή δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ρήγματα και κλυδωνισμούς, δεν μπορεί να μακροημερεύσει.
Η έκταση, η ένταση και ο σωστός πολιτικός προσανατολισμός των λαϊκών αγώνων, είναι ο βασικός όρος που θα καθορίσει τη διάρκεια και τις αντοχές της αντιδραστικής κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.

πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου