Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απεργιακή συγκέντρωση Λαμία Τρίτη 16 Ιούλη 10:30 πμ πλ. Διάκου

ΚΟΙΝΟ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                             Λαμία, Ιούλιος 2013 

    H Κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.

 Καταργεί 52 ειδικότητες  της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης στέλνοντας σε διαθεσιμότητα – απόλυση  τους εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις αντιδράσεις όλου του εκπαιδευτικού κλάδου που πήρε απόφαση για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις.


 Αναγκάζει χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ , ΕΠΑΣ να οδεύσουν εκβιαστικά προς ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες εκχωρώντας το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

  Στέλνει στη διαθεσιμότητα –απόλυση τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ,δημοτικοί αστυνομικοί ,σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες.

  Ο δημόσιος χαραχτήρας αίρεται στο βωμό της μνημονιακής πολιτικής των τροΐκανών συνεταίρων και η περιβόητη αξιολόγηση , κινητικότητα  δίνει τη θέση της στην οριζόντια κατάργηση θέσεων εργασίας και την οικονομική εξόντωση χιλιάδων  οικογενειών. Τα ατομικά και συλλογικά οράματα γκρεμίζονται μέσα σε μια μέρα.

 Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι  :

1.500.000    Άνεργοι

   450.000    Απλήρωτοι εργαζόμενοι

       3.500    Δημοτικοί Αστυνομικοί

       2.500     Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

       2.400     Εκπαιδευτικοί

       2.200     Σχολικοί φύλακες

       6.000     Συμβασιούχοι

 εργαζόμενοι και απολυμένοι σε Κατσέλη , Τσιμέντα Χαλκίδας, Αμυντική Βιομηχανία, (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ)  και σε άλλες  βιομηχανίες,

                      <<Είμαστε άνθρωποι δεν θα γίνουμε αριθμοί >>.

Μπορεί να μην έχουμε πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής ,έχουμε όμως και θα το αποδείξουμε ,τη δύναμη να ακυρώσουμε αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές.

          Καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου μας, εργαζόμενους ,άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, γονείς, αγρότες, εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, να συμμετέχουν στην 24ωρη  Γενική  Απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10:30 πμ στην Πλατεία Διάκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου