Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βόρειας Εύβοιας: Όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 16 Ιούλη. Όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Ιστιαίας 10.00 π.μ.

Συνάδελφοι, Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών και ψηφίζεται στη βουλή την Τετάρτη 17 Ιούλη.

Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από τους Δήμους όπως οι δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μετρά κ.α. αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας σε ιδιώτες τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔΕ έχει σοβαρή ευθύνη γιατί κάνει λόγο για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις. Δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για «ενδοδημοτική κινητικότητα» που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,
Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός με οργάνωση της πάλης μας, για να βάλουμε μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!

Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι σφοδρή, τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει μέχρι σήμερα. Δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κλάδος πρέπει να απαντήσει ενωμένος. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα του κλάδου και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό.
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου