Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στους Δελφούς με την κωμωδία «Φωνάζει ο κλέφτης»- Δωρεάν μετάβαση με πούλμαν (Δευτέρα 5 Αυγούστου)



_ΦΩΝΑΖΕΙΤην κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης» ανεβάζει φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε καλοκαιρινή περιοδεία. Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη – Ντίνου Ηλιόπουλου – Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει  από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής.

Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντερ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος. Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο  Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο άφησε εποχή και έγινε τεράστια επιτυχία.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, τα σκηνικά η Άση Δημητρολοπούλου,  τα  κοστούμια οι  Άση Δημητρολοπούλου – Ελένη Δουνδουλάκη, τους φωτισμούς ο Στράτος Κουτράκης.
Πρωταγωνιστεί  η Υρώ Μανέ. Μαζί της οι:   Παύλος ΟρκόπουλοςΔημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα,  Μαρία Γίτσα.
Δευτέρα 5 Αυγούστου για την πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στους Δελφούς με το έργο «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά θα αναχωρήσει λεωφορείο για τους δημότες στις 5 το απόγευμα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
 Ειδικά για την πρεμιέρα ο Δήμος Λαμιέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης προσφέρουν την μεταφορά των θεατών δωρεάν και θα ισχύσει η τιμή του ομαδικού  εισιτηρίου,   των 10 ευρώ. 
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 22310-33325 και 32215.
                                                                      
  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου