Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα για τη ΛΑΡΚΟ_Ατύχημα με 4 τραυματίες στο εργοστάσιο



LARKOΣτο συμπέρασμα ότι αν και η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι ανεκτίμητη αλλά αντιμετωπίζεται εχθρικά από τους ίδιους της του μετόχους που θέτουν σε κίνδυνο της βιωσιμότητα της κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη που προκάλεσε εχθές ο Δήμος Λοκρών. Οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν σε ψήφισμα το οποίο θα παραδοθεί σε όλους όσους θεωρούνται αρμόδιοι από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι τους αρχηγούς των κομμάτων. Σύμφωνα με τον ψήφισμα που συντάχθηκε :

 Αφού εκτιμήθηκε ότι:



  • Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη  και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας. που φέρνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικονομία που έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης  με εξερευνημένη αξία Νικελιούχων κοιτασμάτων της τάξεως των 20 δις € , έχει ένα εργοστάσιο με τεράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία,με ιδιόκτητο λιμάνι,3 μεταλλεία και ένα Λιγνιτωρυχείο. Έχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία  για πάνω από 2 γενιές και μόνο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν για μια γενιά ακόμη.



  • Είναι διαχρονικά κερδοφόρα, δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της. Οι εργαζόμενοι της είναι βιομηχανικοί εργάτες με εργασιακές συνθήκες της ελεύθερης αγορά ενώ απασχολεί σε μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό  περί τα 1500 άτομα και με βάση το κύκλο εργασιών της, οι συνολικές θέσεις εργασίας έχουν αποτιμηθεί  πάνω από 6.000 ενώ δίνει εισόδημα συνολικά σε 20.000 ανθρώπους.



  • Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο που διασφάλιζε την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου.



  • Το τελευταίο διάστημα η ΛΑΡΚΟ  όχι μόνο όχι μόνο δεν στηρίζεται αλλά αντιμετωπίζεται και εχθρικά από τους ίδιους της τους μετόχους της (Δημόσιο-ΔΕΗ-ΕΘΝΙΚΗ) που σε συνδυασμό με  την περιορισμένη ταμειακή ρευστότητα λόγω πτώσης των τιμών Νικελίου, να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την βιωσιμότητα της εταιρίας .
  • Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ που ενδεχόμενα να την οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό, εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια αποκρατικοποίησης της που είναι σε βάρος των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών και της Εθνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα η τύχη των εργαζομένων μπορεί να είναι η ίδια η και χειρότερη από εκείνη των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  • Το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ δεν είναι οικονομικό παρά καθαρά πολιτικό.

 

Θεωρήθηκε αναγκαίο, ότι για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, πρέπει να γίνουν άμεσα τα παρακάτω:



   

  • Για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει κάτω από Δημόσιο Έλεγχο και παράλληλα να επανεξεταστεί η προοπτική καθετοποίησης της παραγωγής με την δημιουργία μονάδας παραγωγής ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ.



  1. Να επιστραφεί άμεσα ο οφειλόμενος ΦΠΑ.
  2. Να ρυθμιστεί η τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας με βάση την διεθνή πρακτική τιμολόγησης των αντίστοιχων βιομηχανικών μονάδων.
  3. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις μίσθωσης του Δημοσίου προς την ΛΑΡΚΟ που αφορούν  το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Νέου Κοκκίνου ,για τα επόμενα 30 χρόνια.
  4. Να μετοχοποιηθούν όλα εκείνα τα λογιστικά χρέη της εταιρίας ( π. χ Παλαιάς ΛΑΡΚΟ ,κλπ )  που δεν έχουν σχέση με τις λειτουργικές υποχρεώσεις της ΛΑΡΚΟ.
  5. Να υποστηριχτούν οι προσφυγές των εργαζομένων προς την Ελληνική Δικαιοσύνη για κακοδιαχείριση και προς το ΣΔΟΕ για διερεύνηση περί διαφυγόντων κερδών.

 πηγή: STILIDA NEWS



 


Είναι καλά στην υγεία τους οι τέσσερις τραυματίες της ΛΑΡΚΟ


Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε στο καμίνι Νο3, κατά τη διαδικασία της αποσκωρίωσης.
Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ένας εργάτης και τρεις μηχανικοί, προϊστάμενοι.
Όλοι τους μεταφέρθηκαν στην Αθήνα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, επιστρέφοντας στα σπίτια τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου