Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΝΟΥΤΡΙΑΡΤ»!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!

Με τον άμεσο κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο ζουν οι 500 εργαζόμενοι της γνωστής εταιρείας τροφίμων Νούτριαρτ η οποία περιλαμβάνει τα εργοστάσια Κατσέλης, Αλλατίνη και Πλάζα. Η εργοδοσία του ομίλου Δαυίδ, στον οποίο ανήκει η εταιρεία, έκανε αίτηση πτώχευσης την προηγούμενη εβδομάδα (21 Ιούνη) επικαλούμενη «μειωμένο κύκλο εργασιών». Αυτή είναι και η μόνιμη δικαιολογία όλων των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών που κλείνουν εργοστάσια και επιχειρήσεις. Βέβαια, κανείς από αυτούς δεν μένει στο δρόμο, όπως συμβαίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους που πετιούνται στην ανεργία από τις συγκεκριμένες «επιχειρηματικές κινήσεις». Άλλοι ξανανοίγουν τα εργοστάσια που κλείνουν, σε άλλες χώρες με χαμηλότερους μισθούς και άλλοι αξιοποιούν τα δεκάδες εκατομμύρια των κερδών τους και των παχυλών δανείων που παίρνουν αφειδώς από τις τράπεζες «επενδύοντας» σε άλλες επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς κάνει εδώ και χρόνια ο όμιλος Δαυίδ, το μεγάλο αφεντικό της Κόκα-Κόλα και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων, ο οποίος την ώρα που κλείνει την Νούτριαρτ ετοιμάζει νέες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων.
Όλος αυτός ο κύκλος της απάτης και της ληστείας του κόπου και του εισοδήματος των εργαζομένων και του λαού νομιμοποιείται πλήρως από το κράτος και την αστική νομοθεσία. Αυτό δείχνει η επιτάχυνση των διαδικασιών διάλυσης και ίδρυσης εταιρειών. Αυτό δείχνουν οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι που κάνουν τις απολύσεις εύκολη και ανέξοδη υπόθεση για τους κεφαλαιοκράτες. Αυτό δείχνει και η τοποθέτηση του Γιώργου Δαυίδ στην ηγεσία της Γιούρομπανκ, στην οποία μάλιστα η Νούτριαρτ χρωστάει γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Να, λοιπόν, ποια είναι η λεγόμενη «υγιής επιχειρηματικότητα»! Να, ποια είναι τα αποτελέσματα της «ανάπτυξης» που επικαλούνται καθημερινά τα στελέχη και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Το τίμημά τους είναι η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, η επέκταση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης για τους πολλούς και η συσσώρευση τεράστιων κερδών για τους λίγους.
Αυτά που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι της Νούτριαρτ είναι αυτά που έζησαν και ζουν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία του Μάνεση, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, στη ΜΕΒΓΑΛ, στη ΦΑΓΕ. Είναι αυτά που ζουν οι εργαζόμενοι σε εκατοντάδες άλλες -μικρές και μεγάλες- επιχειρήσεις που βλέπουν το δικαίωμά τους στη δουλειά να ποδοπατείται και τις ζωές τους να γίνονται θυσία στο βωμό της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δεν είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης σε όλο του το μεγαλείο! Είναι η πολιτική που προωθούν το ΔΝΤ, η ΕΕ, το μεγάλο -ντόπιο και ξένο- κεφάλαιο, προκειμένου να περισώσουν τα κέρδη τους και να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες των λαών και των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε λόγο να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική! Να την ανατρέψουμε! Έχουμε κάθε λόγο να αγωνιστούμε μαζικά ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας. Να μην αποδεχτούμε τα παιχνίδια που παίζονται καθημερινά σε βάρος μας. Να μην σκύψουμε το κεφάλι. Να αγωνιστούμε για το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά. Δουλειά πλήρη, σταθερή και με αξιοπρεπείς όρους. Να παλέψουμε για συλλογικές συμβάσεις κόντρα στη διάλυση και την ανασφάλεια.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΥΤΡΙΑΡΤ. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο και κάθε συλλογικότητα να στηρίξουν τον αγώνα τους. Γιατί ο αγώνας ενάντια σε αυτήν την πολιτική πρέπει να είναι κοινός, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!
• ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Σάββατο 29 Ιούνη 2013
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου