Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΜΑΤ και προσαγωγές φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (βίντεο και φωτογραφίες)

Μερικές δεκάδες φοιτητές πήγαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβούλιου Διοίκησης ΕΚΠΑ και η κυβέρνηση έστειλε κάμποσους ματατζήδες, δελτάδες και δίας για να περικυκλώσουν το Πανεπιστήμιο, να χτυπήσουν και να συλλάβουν τους φοιτητές. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι από τα μέλη του Συμβούλιου ένοιωσαν ότι ...απειλείται μέχρι και η ζωή τους!!!
Φοβισμένα ανθρωπάκια, λακέδες που έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλειά που τους αναθέτει κάθε φορά η εξουσία. Από αυτούς
που βγαίνουν στα κανάλια και με ύφος μέγα διανοούμενου κουνάν το δάχτυλο στους φοιτητές και όλο το λαό αλλά όταν τους δουν μπροστά τους τους πιάνει τρέμουλο από το φόβο και καλούν τους μπάτσους ακόμη και χωρίς λόγο.
Το συμβούλιο αυτό θα γινόταν για να εφαρμόσουν το σχέδιο Αθηνά και θα είχε συνέχεια και αύριο για να συζητήσουν τα περί αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών χώρων. (Απ' ότι κυκλοφόρησε η αυριανή συνεδρίαση αναβλήθηκε επ' αόριστον, αλλά δεν είμαστε σίγουροι).
Η αστυνομία μπήκε μέσα στο χώρο του κτιρίου, κυνήγησε φοιτητές, προπηλάκισε εργαζόμενους και προσήγαγε 39 στη ΓΑΔΑ. Η κυρία Κιντή, μια από αυτούς που ...φοβήθηκαν από την παρουσία των φοιτητών, κάποια στιγμή αποχώρησε με συνοδεία μπάτσων εν μέσω αποδοκιμασιών, για να πάει στον εισαγγελέα και να πάρει πίσω τις καταγγελίες της. Παράλληλα ο αστυνομικός διευθυντής παρά της εκκλήσεις μελών ΔΕΠ και του προσωπικού, παρά το ότι ακόμη και οι καταγγέλλοντες έκαναν πίσω ήταν ανένδοτος και κάλεσε την πυροσβεστική για να κόψει την είσοδο της πρυτανείας και να μπουκάρουν μέσα οι "άνδρες" του.
Τελικά κατά τις 2 αποχώρησαν τα ΜΑΤ και τα υπόλοιπα παιδιά του Σαμαρά από τους χώρους του παμεπιστημίου  και όσοι φοιτητές ήταν μέσα, οι οποίοι γλύτωσαν τη προσαγωγή χάρη στο διοικητικό προσωπικό κυρίως και κάποιων μελών ΔΕΠ, έφυγαν για να πάμε όλοι μαζί στη ΓΑΔΑ. Ήδη στο πανεπιστήμιο είχαμε συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες αλληλέγγυοι που είχαμε την ανάλογη περιποίηση από τα ΜΑΤ.
Στη ΓΑΔΑ όπου και εκεί είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες αλληλέγγυοι δεν επιτράπηκε να μπουν οι δικηγόροι γιατί δεν ήταν συλλήψεις αλλά προσαγωγές. Μέσα τώρα από κάποια παιδιά τους πήραν τις τσάντες και τα κινητά κάποια άλλα αντέδρασαν, διαμαρτυρήθηκαν, δεν παρέδωσαν τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να επιστραφούν και στους υπόλοιπους.
Στο τέλος κατά τις 4 αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι όπου οι συγκεντρωμένοι τους υποδεχτήκαμε με χειροκροτήματα και συνθήματα.  



πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου