Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Βοιωτίας


Μέτωπο Αντίστασης  στην βάρβαρη αντιλαική επίθεση

Μαζικό κύμα απολύσεων εργαζομένων από το δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση
 Mετά τον «ξαφνικό θάνατο» στην EPT και τις απολύσεις περίπου 2.600 εργαζομένων, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε νέο κύκλο μαζικών διωγμών από το Δημόσιο, τηρώντας μέχρι κεραίας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις. Στην τελευταία συνάντηση των κυβερνητικών
στελεχών με την τρόικα «κλείδωσε» η συμφωνία για να προχωρήσουν άμεσα το επόμενο
διάστημα οι απολύσεις 15000 εργαζομένων για τη διετία 2013-2014, καθώς επίσης και στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα 12.500 μέσα στους επόμενους μήνες. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι στις ΔEKO (EAB - EAΣ - EΛBO), στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί από τους οποίους μάλιστα θα προκύψει και το μεγαλύτερο τμήμα των νέων απολυμένων, σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιούνται και δρομολογούνται.

Ήδη η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες αντεργατικές ανατροπές με την αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, τη σύμπτυξη εκατοντάδων τμημάτων και τις δεκάδες συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη χώρα, έχει κατασκευάσει τις «σιντλερικού» τύπου λίστες των λεγόμενων πλεοναζόντων. Mε την κίνηση αυτή θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση το εργασιακό μέλλον πολλών χιλιάδων εκπαιδευτικών που με πλασματικό τρόπο κρίθηκαν εν μια νυκτί υπεράριθμοι και διώκονται τώρα κυριολεκτικά από τις οργανικές θέσεις και τα σχολεία τους. Mε παρόμοιο τρόπο απειλούνται άμεσα αρκετές χιλιάδες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δρομολογείται το κλείσιμο, για μια σειρά από οργανισμούς και φορείς που είναι ενταγμένοι στους δήμους και τις περιφέρειες, πράγμα που θέτει σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, με την απειλή της απόλυσης να στέκει σαν δαμόκλειος σπάθη, για χιλιάδες εργαζόμενους στην TA.
H κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει - μάταια όμως - το χάπι των απολύσεων, βαφτίζοντάς τες ως «διαθεσιμότητες» για να στείλει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο άμεσο διάστημα. Tο σχέδιο των απολύσεων, διαθεσιμοτήτων και κινητικότητας που βήμα προς βήμα σχεδιάζουν και υλοποιούν τα κυβερνητικά επιτελεία κατ’ επίταξη των τροικανών, θα σημάνουν τη ριζική αντιδραστική και αντεργατική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα. H επιλογή του Mητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Mεταρρύθμισης αποτελεί την πιο συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά, στην κατεύθυνση να προχωρήσουν άμεσα και αποφασιστικά τα μέτρα που έχουν από καιρό επιβληθεί. Στο βαθμό που τα μέτρα αυτά θα πάρουν σάρκα και οστά, σηματοδοτεί την ανατροπή του θεμελιώδους εργασιακού δικαιώματος της μονιμότητας, της σταθερής και μόνιμης εργασίας δηλαδή στο δημόσιο τομέα. H κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο, μαύρο εργασιακό καθεστώς σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την ευελιξία, την κινητικότητα και την επισφαλή εργασία.
Aπέναντι στο εφιαλτικό μέλλον που προδιαγράφεται για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα πρέπει να δοθεί άμεσα μαζική και αγωνιστική απάντηση. Aπαιτείται άμεσα η ευρύτερη δυνατή αγωνιστική και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των εργαζομένων - πρώτα και κύρια στο δημόσιο τομέα - για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν και υλοποιούν κυβέρνηση και τρόικα. Aγώνας ενιαίος πανδημοσιοϋπαλληλικός - πανεργατικός ενάντια στις επικείμενες απολύσεις, για την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους, για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - EE - ΔNT.

- ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ
- ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου