Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ! ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ανεπανάληπτη σε βαρβαρότητα, δολιότητα και ωμότητα ταξική επίθεση στο εργασιακό δικαίωμα των συναδέλφων/ισσων της δευτεροβάθμιας και στα σπουδαστικά δικαιώματα των μαθητών των τεχνικών αλλά και των γενικών λυκείων είναι φυσικό να ανησυχεί βαθιά τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας.
Παρόλα αυτά μια εκκωφαντική σιωπή κυριαρχεί. Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει ακόμη καν συγκροτηθεί μετά το τελευταίο από…
συγκροτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας και μάλιστα ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι οι καταργήσεις πάνω από εκατό σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας ανά την επικράτεια.
Σαν να μην ήταν η πρωτοβάθμια που ξεκίνησε τον «χορό» της φετινής επίθεσης με την ενοποίηση των περιοχών ορατικότητας και την εγκύκλιο για την αυστηρή εφαρμογή του 1 προς 25 μαθητών ανά τάξη (η οποία στην ολότητα της δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί!).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η βαρύτητα και η ιδιαιτερότητα της κυβερνητικής επίθεσης στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –όπου ταυτόχρονα λύνει με την μέθοδο του Προκρούστη χρόνιους λογαριασμούς του συστήματος που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της ροής του μαθητικού δυναμικού και την ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση-δεν μειώνει καθόλου τον γενικό χαρακτήρα της επίθεσης αυτής.
Μια επίθεση στο δικαίωμα να δουλεύεις, να μορφώνεσαι, να ζεις.
Ακόμα και αν για το σύστημα εξακολουθεί να είναι αναγκαία μια βασική και στοιχειώδης εκπαίδευση δεν πρόκειται να τη «γλυτώσουν» οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας με απλές… εκδορές. Ή για να το διατυπώσουμε καλύτερα ακριβώς επειδή, μετά το μεγάλο ξεκαθάρισμα που επιχειρούν σήμερα στο λύκειο, θέλουν η υπόλοιπη εκπαίδευση να είναι και… υπολειπόμενη από δικαιώματα και κάθε είδους «απαιτήσεις», την βαρβαρότητα της πολιτικής τους θα την υποστούμε σύντομα και στην πρωτοβάθμια. Και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ` ότι φροντίζουν διάφοροι να συγκαλύπτουν:
Θα είναι ή όχι λιγότερα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία (και με στοιβαγμένα περισσότερα παιδιά ανά αίθουσα σύμφωνα με τα τετραγωνικά ανά μαθητή που ζητάνε στα survey) αν εφαρμοστεί πιστά το 1 προς 25;
Αλήθεια μετά το όργιο της «κινητικότητας» που εγκαθιδρύεται στην εκπαίδευση –και όχι μόνο- πόσοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας νοιώθουν σίγουροι για τις οργανικές τους θέσεις;
Επιπλέον το ντόμινο των μετατάξεων που μεταφέρεται από την δευτεροβάθμια στα «διευρυμένου ωραρίου» αρχικά αλλά και στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία ποιανού ωράρια θα συμπιέσει και ποιον δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο;
Πόσα από τα νηπιαγωγεία της χώρας ανταποκρίνονται στις τυπικές απαιτήσεις του survey;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είναι φανερό –μόνο αυτός που δεν θέλει να δει δεν το βλέπει!- πως το «λιγότερο σχολείο» των μνημονίων με τα μηδενικά δικαιώματα απειλεί και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας.
Και με απολύσεις! Ίσως όχι στην έκταση της δευτεροβάθμιας αλλά αρκετές για να στείλουν στην ανεργία αρκετούς συναδέλφους και να «στριμώξουν» τους υπόλοιπους σε ένα… υπολειπόμενο σχολείο της φτώχειας και της εργασιακής ανασφάλειας και της φασιστικοποίησης.
Η αθώωση του συνάδελφου Γκουλιόνη πέρα από νίκη του κινήματος αλληλεγγύης αποτελεί σαφέστατη ένδειξη τι ακριβώς φοβάται σαν το διάολο το λιβάνι η κυβέρνηση: Τη γενίκευση του πανεκπαιδευτικού ξεσηκωμού.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι αναγκαίο –θάπρεπε να γίνει από χθες-στο διάστημα της διοικητής λειτουργίας των σχολείων να συγκροτηθούν πρωτοβουλίες δράσης και επιτροπές αγώνα που να πιέσουν τα ΔΣ να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες θα συναποφασίσουν με τους καθηγητές απεργία διαρκείας μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω ολόκληρο το νομικό τερατούργημα και τα μέτρα των απολύσεων-διαθεσιμότητας.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ
ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

deltioake.blogspot.com                                                                                                                22/8/2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
στην πρωτοβάθμια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου