Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΠΟΡΕΙΑ: Νέα «προληπτική» σφαγή λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων

Αφού μετέβησαν στην ελληνική επικράτεια, στην καρδιά τού καλοκαιριού, σωρεία επιτηρητών και ελεγκτών (Σόιμπλε, Άσμουσεν) προκειμένου να διαπιστώσουν αν το πρόθυμο κυβερνητικό σχήμα εκπληρώνει αβασάνιστα τις αντιλαϊκές επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.. Αφού οι γερμανικές εκλογές δρομολογούνται κάτω από την κοινωνική σιωπή και την κυβερνητική σταθερότητα που επιδίωκε η Μέρκελ και η κυρίαρχη μερίδα του γερμανικού ιμπεριαλισμού, με σκοπό την επικράτηση του συντηρητικού συνασπισμού. Αφού ξαναζέσταναν το success story, αυτή τη φορά με τους αλαλαγμούς για τα
υποτιθέμενα 17 εκατομμύρια τουριστών που έδωσαν νέα ώθηση στη ρημαγμένη, κατά τα άλλα, ελληνική οικονομία, ήρθε η ώρα της φρικτής αλήθειας. Νέο προληπτικό μνημόνιο.  
Η αλήθεια είναι πως αγνοούμε σε τι συνίσταται η πρόληψη. Πάντως σίγουρα δεν μοιάζει με τους προεκλογικούς και πολύ πρόσφατους μετεκλογικούς ισχυρισμούς για την ανάπτυξη, τα πλεονάσματα και την αναγέννηση του έθνους που φέρονταν να έρχονται... Να μην γελιόμαστε! Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον ξεπάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, το σεισμόσημο (ασφάλιστρο κατοικίας), τα κλεισίματα νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων και οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα που έρχονται να αθροισθούν με τις απολύσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ισορροπώντας δήθεν την πλάστιγγα της κοινωνικής δικαιοσύνης, δείχνουν πτυχές της ετοιμαζόμενης πρόληψης...
Το σκηνικό πρόληψης ήρθε να επιβεβαιώσει, τα χαράματα, η αστυνομική έφοδος στο Πολυτεχνείο (χωρίς να έχει προηγηθεί καν η επίφαση επεισοδίων) με προφανή σκοπό να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης στην πολιτική του νόμου και της τάξης, απομακρύνοντας από τα κυρίαρχα, σήμερα, λαϊκά προβλήματα, και να τροφοδοτήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της. Η κυβερνητική πολιτική χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως αυτά τα φαινόμενα. Πότε τα ενθαρρύνει και αξιοποιεί την οργανωτική γύμνια και τον ιδεολογικό μηδενισμό του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, προκειμένου να προβοκάρει το λαϊκό κίνημα, και πότε τα χτυπάει αλύπητα, στέλνοντας μήνυμα στους προοδευτικούς-δημοκρατικούς πολίτες πως αυτά που ξέρανε τελείωσαν ανεπιστρεπτί. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά πίσω από την κουρτίνα του νέου success story της τουριστικής απόβασης, της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που θα ελαφρύνει δήθεν του χιλιοχαρατσωμένους καταναλωτές και μικρούς επιχειρηματίες, και της κατοχύρωσης του νόμου και της τάξης που έχει καταστεί συνώνυμο του εκφασισμού, επιχειρεί να κρύψει τα νέα μνημόνια που θα σαρώσουν τα υπολείμματα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών κεκτημένων. Η κυβέρνηση και η Τρόικα ελπίζουν, με τους καλοκαιρινούς σχεδιασμούς τους, να πιάσουν στον ύπνο τον λαό και τη νεολαία, και να περάσουν αβίαστα τα αντικοινωνικά σχέδιά τους. Να μην τους το επιτρέψουμε!

πηγή: Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου