Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μ-Λ ΚΚΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η κυβέρνηση της υποτέλειας και της ξενοδουλείας πιστή στις επιλογές της τρόικα και όλων των αφεντικών της, καθημερινά σαρώνει τα κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα. Υπακούοντας πιστά στις επιλογές αυτές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκλεισε την ΕΡΤ
πετάγοντας στο δρόμο πάνω από 2500 εργαζόμενους. Διέλυσε κοινωνικές και άλλες δομές στους δήμους βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-ανεργία πάνω από 2500 επίσης εργαζόμενους. Κατάργησε με μία μονοκονδυλιά τους πιο παραγωγικούς τομείς στην τεχνική εκπαίδευση, απολύοντας επίσης 2500 εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα έριξε στον καιάδα πάνω από 15000 μαθητές των τεχνικών λυκείων!
Σήμερα επιχειρεί γενικευμένη επίθεση στο δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας προχωρώντας σε αναγκαστικές συγχωνεύσεις νοσοκομείων και στέλνοντας σε διαθεσιμότητα επίσης χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Ο υπουργός υγείας(;) Γεωργιάδης μέσα από θεατρινίστικες συμπεριφορές κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά και να προχωρήσει στην οριστική διάλυση της δημόσιας υγείας. Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία στενάζουν απ’ την έλλειψη χρηματοδότησης, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν τα στοιχειώδη αναλώσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, τη στιγμή που οι άρρωστοι είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν μαξιλάρια, σεντόνια και βασικά φάρμακα απ’ τα σπίτια τους, η κυβέρνηση βρήκε τη λύση! Προχωράει στη συγχώνευση και την διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο της υγείας.
Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ποιους ευνοεί και ποιους συντρίβει αυτή η πολιτική. Όλοι γνωρίζουν ότι τα αρπακτικά της εμπορευματοποίησης της υγείας τρίβουν τα χέρια τους απ’ τη κατάσταση αυτή, την ίδια στιγμή που τα φτωχά λαϊκά στρώματα καταλαβαίνουν ότι αν τυχόν αρρωστήσουν υπογράφουν στην πραγματικότητα συμβόλαιο με τον νεκροθάφτη της γειτονιάς!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι.
Αυτή η πρωτοφανής επίθεση που δέχεται ο λαός μας και όνομα έχει και γνωστή διεύθυνση. Σήμερα στρέφεται στα νοσοκομεία, χθες στους εκπαιδευτικούς και αύριο σε κάποιους άλλους εργαζόμενους. Αύτη η επίθεση μας αφορά όλους! Όσο και να βάλουμε το κεφάλι στην άμμο είναι βέβαιο ότι αύριο θα έρθει και σε μας. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και με όπλο τον μαζικό παρατεταμένο και ενωτικό αγώνα, να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και της υποτέλειας. Μόνο ο δικός μας αγώνας διάρκειας μπορεί να τους σταματήσει. Οι σειρήνες των υποσχέσεων που εμφανίζονται για μια ακόμα φορά σαν σωτήρες, εξυπηρετούν στην πραγματικότητα την κυβερνητική πολιτική

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου