Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΑ: Κατεβάζουν νέα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ

Προετοιμασία για κλιμάκωση της επέμβασης

Την πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να έχει στη διάθεσή της όλα τα μέσα σχετικά με τη Συρία, αξιοποιώντας το πρόσχημα περί χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση κατά του πληθυσμού εξέφρασε την Παρασκευή (αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας) ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέιγκελ. Έτσι ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατιωτικών
μέσων ώστε ο πρόεδρος Ομπάμα να έχει στη διάθεσή του «επιλογές», αν θελήσει να διατάξει μια επέμβαση στη Συρία. Φυσικά ο Χέιγκελ εννοεί ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση γιατί η επέμβαση ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από μια σειρά ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Χαρακτηριστικά σε δήλωσή του προς δημοσιογράφους ο Χέιγκελ σημείωσε: «Το υπουργείο Άμυνας έχει την ευθύνη να παράσχει στον πρόεδρο όλες τις επιλογές για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο»,  προσθέτοντας πως αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη μέσων, τη φύση των οποίων αρνήθηκε να διευκρινίσει.
Σύμφωνα με άλλον εκπρόσωπο του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον, που διατήρησε την ανωνυμία του, τα μέσα αυτά περιλαμβάνουν την αποστολή στη Μεσόγειο ενός τέταρτου αντιτορπιλλικού εξοπλισμένου με πυραύλους «Κρουζ».
Ο 6ος αμερικανικός στόλος των ΗΠΑ, που επιχειρεί στη Μεσόγειο, αποφάσισε να αφήσει στην περιοχή το αντιτορπιλλικό «Mahan», το οποίο επρόκειτο αρχικά να επιστρέψει στο αγκυροβόλιό του στο Νόρφολκ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, και να αντικατασταθεί από το αντιτορπιλλικό «Ramage». Αυτά τα δύο σκάφη θα προστεθούν συνεπώς μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες στα αντιτορπιλλικά «Barry» και «Gravely». Στα νερά της Μεσογείου περιπολούν συνήθως τρία αμερικανικά αντιτορπιλλικά.
Παρά - την προς το παρόν επιφυλακτικότητα - που δείχνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε σχέση με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Βρετανία αναφορικά με την καταγγελία των αντικαθεστωτικών ότι «την Τετάρτη στη Συρία έγινε μια μεγάλης έκτασης επίθεση με χημικά όπλα που στοίχισε τη ζωή σε 1.300 ανθρώπους» είναι φανερό ότι προετοιμάζεται  η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που ήδη αιματοκυλάει τον συριακό λαό.
Είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου Ομπάμα στο «CNN», που είπε ότι  οι κατηγορίες για προσφυγή σε χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς αποτελούν «ένα σημαντικό γεγονός», «βαθιά ανησυχητικό», ωστόσο επιφυλάχθηκε να βγάλει εσπευσμένα συμπεράσματα, εξηγώντας ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες πληροφοριών να «συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες» για να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση αυτής της επίθεσης.
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, προχώρησε ωστόσο παραπάνω και ζήτησε «περιορισμένα αεροπορικά πλήγματα» εναντίον της Συρίας, την επιβολή μιας «ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού» και τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών. «Συναισθάνομαι το πάθος που επιδεικνύει ο γερουσιαστής Μακέιν για να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που σπαράζει την καρδιά», απάντησε  ο Ομπάμα. Πρόσθεσε όμως ότι προκρίνει τα «μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα» της χώρας του.
Στο Λευκό Οίκο συνεδρίασαν την Πέμπτη οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών πληροφοριών, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας αλλά περιορίστηκαν σε προειδοποιήσεις. Οι σύμβουλοι του Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφαλείας ανακοινώθηκε ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου στο Λευκό Οίκο το Σαββατοκύριακο.

πηγή:  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου